„Microsoft“ prisijungė prie derybų dėl „Dell“ akcijų išpirkimo  (2)

JAV korporacija „Microsoft“ derasi dėl dalyvavimo finansuojant kompiuterių gamintojos „Dell“ akcijų išpirkimo rinkoje sandorį, rašo JAV dienraštis „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendra su privačių investicijų fondais svarstomo sandorio suma viršija 20 mlrd. JAV dolerių ir „Microsoft“ dalyvavimas leistų surinkti šią sumą. JAV verslo dienraščio „The Wall Street Journal“ duomenimis, „Microsoft“ indėlis gali sudaryti apie 2 mlrd. JAV dolerių ir tai leistų įmonei tapti vienu didžiausių „Dell“ akcininkų.

Tarp didžiausių pasaulyje asmeninių kompiuterių gamintojų „Dell“ šiuo metu užima trečią vietą. 2006 metais įmonė užleido pirmą vietą šioje rinkoje konkurentei „Hewlett-Packard“, o 2011 metų trečiąjį ketvirtį užleido antrą vietą Kinijos „Lenovo“, kuri pernai tapo didžiausia kompiuterių gamintoja pasaulyje.

Vartotojams vis dažniau renkantis išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, „Dell“ pastaraisiais metais siekė įvairinti savo veiklą, tačiau, ekspertų skaičiavimais, maždaug 70 proc. įmonės verslo tebėra susiję su asmeniniais kompiuteriais. "Dell" norėtų atgauti prarastas pozicijas koncentruodamasi į technologijų naujoves, tačiau dalis investuotojų tam trukdo, reikalaudami dividendų bei grąžos ir stabdydami rizikingus sprendimus.

Dėl to "Dell" planuoja supirkti visas kotiruojamas savo akcijas ir pasitraukti iš biržos. Manoma, kad po tokio žingsnio bendrovė galės imtis radikalių, tačiau įmonei reikalingų permainų, kurioms dabar priešinasi kai kurie akcininkai. Jeigu svarstomas sandoris būtų įgyvendintas, „Dell“ taptų privačia įmone ir pasitrauktų iš vertybinių popierių biržų.

Skaičiuojant pagal minėtą investicijų sumą, "Microsoft" atitektų didžiausia "Dell" akcijų dalis. Tačiau dienraščio "Wall Street Jaurnal" šaltiniai teigia, kad programinės įrangos milžinė investuotojų grupei tik padės finansuoti "Dell" akcijų išpirkimą, per skolos įsipareigojimus ir kitus aktyvus. "Microsoft" kasdienėje "Dell" veikloje esą nedalyvautų, tačiau pasiliktų kai kuriuos svertus, galinčius daryti įtaką sprendimų priėmimui. Taip pat teigiama, kad "Microsoft" už pagalbą finansuojant sandorį reikalauja, jog beveik visuose "Dell" įrenginiuose būtų naudojama operacinė sistema "Windows", rašo vz.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (2)