„Seagate“ pranešė, jog nebegamins mobilių 7200RPM greičio standžiųjų diskų  (0)

Mobilūs kietieji diskai, arba kitaip 2.5 colio standarto, yra ypač dažnai naudojami, kai mes pradedama kalbėti ne tik apie išorinius kietuosius diskus, tačiau būtent apie nešiojamuosius kompiuterius. Dažniausiai yra dvi galimybės: 5400RPM arba 7200RPM greičio įrenginys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didėjant spaudimui iš kietosios būsenos kaupiklių pusės (SSD), „Seagate“ marketingo ir produktų vadybos direktorius Davidas Burksas interviu portalui „X-Bit Labs“ paminėjo, jog jo kompanija nuo 2013 pabaigos ketina nebegaminti 7200RPM greičio mobilių standžiųjų diskų dėl akivaizdžių priežasčių.

„Seagate“ yra vienas iš didžiausių įprastų mechaninių kietųjų diskų gamintojų ir rinkai jau kuris laikas siūlo SSHD kaupiklius, kurie turi hibridinių vardą. Šiuos sudaro ir įprasta plokštelė, ir „flash“ atmintis. Būtent jais ir bus bandoma užpildyti spragą atsisakius 7200RPM diskų gamybos.

Visgi „Seagate“ visiškai prie SSHD kaupiklių nepereis ir toliau siūlys įprastus 2.5 colio standžiuosius diskus, tačiau jau tik su maksimaliu 5400RPM greičiu. Interviu metu D. Burksas paminėjo, jog hibridinių produktų serija bus atnaujinta su trečiąja karta jau artimiausiu metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: