Rusijos ambasadorius: lietuviai patys kalti, jog Estija ir Latvija už dujas moka 20 proc. pigiau  (11)

Rusijos ambasadorius Vladimiras Čchikvadzė sako, jog Lietuvos pusės kaltinimai Rusijos dujų milžinės ir vienintelės Lietuvos dujų tiekėjos „Gazprom" atžvilgiu "užnuodija abipusio bendradarbiavimo atmosferą".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ambasadorius po susitikimo su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu trečiadienį pastebėjo, jog Europos Sąjungos (ES) energetikos trečiojo paketo įgyvendinimą atidėjusios Latvija ir Estija dujas iš "Gazprom" perka pigiau.

„Kai "Gazprom", kuris turėjo daugiamilijonines, milijardines galbūt investicijas, dujotiekiui ir taip toliau, yra priverstas prarasti savo turtą ir šias investicijas, pas mus tai suprantama kaip ekspropriacija ES trečiojo energetikos paketo reikalavimu. Pavyzdžiui, su Latvija ir Estija "Gazprom" susitarė, jie atideda trečiojo energetikos paketo įvedimą, ir išsirinko ne patį "žiauriausią" variantą, o, kaip čia pasakyti, "minkštąjį" mus tenkinantį, jie žengė žingsnį, ir mes žengėm žingsnį, ir dujų kaina ten 20 proc. mažesnė", - po susitikimo žurnalistams sakė V.Čchikvadzė.

"Ką aš sakau - reikia kalbėti ir bandyti susitarti, nenoras kalbėtis ir nenoras susitarti, arba kaltinimai, kurie išsakomi Rusijos kompanijų atžvilgiu, kaltinimai, kurie neturi rimto pagrindo, užnuodija abipusio bendradarbiavimo, tarpusavio supratimo atmosferą", - kalbėjo ambasadorius. Jo žodžiais, Rusija suinteresuota, kad "Gazprom" dirbtų Lietuvoje komfortiškomis sąlygomis, kad kompanijos investicijos Lietuvoje nedingtų.

Vadinamojo Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimas sukėlė ginčus tarp Lietuvos ir "Gazprom". Lietuva iki 2014 metų pabaigos ketina visiškai atskirti "Lietuvos dujų" veiklas. Vienintelis Lietuvos dujų tiekėjas "Gazprom" valdo 37,1 proc. šios įmonės akcijų. Įgyvendinus reformą, magistraliniai dujotiekiai atitektų nuo "Lietuvos dujų" atskiriamai naujai įmonei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (11)