Telefonai su saulės moduliais veiks iki 20-50% ilgiau  (4)

Prancūzų kompanija SunPartner sukūrė 300 mikronų ir 95 procentų permatomumo saulės modulį, kurį galima integruoti į išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius. Šie turėtų pagelbėti šiems įrenginiams veikti ilgiau, kartu išnaudoti ekologiškos energijos galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saulės modulis gali būti įdiegtas tiek priekinėje, tiek nugarinėje mobilaus įrenginio dalyje. Šiuo metu nauja technologija baterijos darbo laiką pailgintų apie 20 proc., nors mokslininkai siekia maždaug 1,5 karto rodiklio. Iš teigiamų momentų yra tokio modulio kaina, kuri gamintojams sudarytų papildomus $1-2. Kompanija jau derasi su keliomis dešimtimis telefonų gamintojų; pirmieji telefonai su saulės moduliais turėtų pasirodyti 2014 metais. Kai kurie ekspertai teigia, kad įkrovimo efektyvumas labai priklausys nuo šviesos kokybės. Maksimali nauda bus gauta, jei švies tiesioginiai saulės spinduliai, tuo tarpu patalpoje esantis apšvietimas galės išnaudoti tik penktadalį saulės modulių potencialo.

Remiantis ekspertų pateikiamomis prognozėmis, 2030 metais mobilūs įrenginiai gali sueikvoti iki 30% visame pasaulyje pagaminamos energijos. Tokiu būdu, naujų energijos šaltinių paieška yra labai svarbus dalykas. Galbūt išmaniesiems telefonams papildomi 20 proc. ir nėra panacėja nuo greitai išsenkančios baterijos, tačiau įrenginiams su elektroniniu rašalu tam tikrais atvejais tai leistų apskritai atsisakyti elektros rozetės.

FACEIT.LT – IT Naujienos

(5)
(0)
(0)

Komentarai (4)