Intel ruošia firminį planšetinį kompiuterį su Windows 8  (3)

Norėdama išpopuliarinti savo procesorius planšetinių kompiuterių rinkoje, kompanija Intel pasiryžusi investuoti 1 mlrd. dolerių, kurie bus skirti lojalių klientų subsidijoms. Įdomu tai, kad procesorių gigantas pasikliaus ne tik trečių šalių gamintojais, tačiau pristatys ir savo nuosavą planšetinį kompiuterį įmantriai pavadintą EA-C22L.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planšetinio kompiuterio pagrindas bus procesorius Celeron 1007U su Ivy Bridge architektūra. Šis modelis jau naudojamas kai kuriuose mobiliuose įrenginiuose ir stacionariose sistemose. Planšetėje įdiegta 4 GB operatyvios atminties, 64 GB talpos duomenų kaupiklis.

Intel EA-C22L matmenys – 302х196х13,5 mm, svoris – 950 gramų. Nežiūrint į gana storą korpusą ir bendrą planšetės svorį, įrenginys aprūpintas vos 6000 mAh talpos baterija, kurios vargu, ar užteks ilgesniam darbui autonominiu režimu.

Planšetinio kompiuterio ekrano įstrižainė – 11,6", raiška – 1366x768 taškų. Papildomai bus galima rasti Wi-Fi adapterį, microSD atminties kortelių skaitytuvą, micro-HDMI lizdą ir porą kamerų.

Gamintojo teigimu, planšetinis kompiuteris Europoje kainuos 350€ (1210 litų), ir tai yra patraukli kaina, lyginant su kitais Windows 8 planšetiniais kompiuteriais. Tiesa, apie konkurenciją su Android sprendimais kalbėti dar anksti.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (3)