Xiaomi ambicijos sunervins Apple ir Samsung vadovybę  (5)

Kompanijos Xiaomi vadovas Lei Jun paskelbė apie ambicingus šio kinų gamintojo planus: tapti išmaniųjų telefonų rinkos lydere, o tai gali nutikti jau po penkerių metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš porą metų kinų kompanija Xiaomi buvo mažai kam žinoma, tačiau jos išmanieji telefonai, kurie savo specifikacijomis nenusileidžia pasaulinių grandų modeliams, tačiau siūlo patrauklesnę kainą, po truputį išgarsino Xiaomi visame pasaulyje.

Didėjant kinų kompanijos išmaniųjų telefonų pardavimams, auga ir ambicijos. Šiemet Xiaomi pranešė debiutuojanti keliose naujose pasaulio rinkose, tuo tarpu III ketvirtyje pakilo į trečią vietą didžiausių pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojų reitinge.

Tačiau tai tik pradžia, kadangi Xiaomi vadovybė pagarsino ketinimus tapti pasauliniu išmaniųjų telefonų rinkos lyderiu, rašo puslapis Fudzilla.

Xiaomi generalinis direktorius Lei Jun Kinijoje vykusiame renginyje „World Internet Conference“ pranešė, kad šiuo metu kompanijos vartotojų bazė – 70 mln. žmonių. 2015 m. šis skaičius turėtų padidėti iki 200 mln., t.y. išaugs beveik 3 kartus.

Štai ką sakė Xiaomi vadovas renginyje „World Internet Conference“: „Aš įsitikinęs, kad prieš trejus metus, kai Xiaomi išleido savo pirmąjį išmanųjį telefoną, niekas net tokios minties neturėjo, kad ji pasauliniame reitinge užims trečią vietą. Mes turime visas galimybes tapti didžiausiu pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoju jau po 5 – 10 metų.“

Taigi, per artimiausius 5 metus Xiaomi ketina tapti didžiausiu pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoju ir aplenkti dabartinius lyderius Samsung bei Apple.

Be to, kad Xiaomi išmanieji telefonai pasižymi labai patraukliu kainos ir specifikacijų santykiu, jie turi dar vieną išskirtinį bruožą. Pardavimų modelis numato mobilių įrenginių platinimą tik internetu. Ekspertai jau dabar užduoda logišką klausimą, ar vien tik internetinė prekyba leis išsiveržti į lyderius JAV ir Europoje, tačiau reikia manyti, kad Xiaomi vadovybė jau svarsto atitinkamus plėtros variantus.

Natūralu, kad po tokių frazių turėjo sureaguoti artimiausi konkurentai. Gana netikėtai apie Xiaomi generalinio direktoriaus ambicijas pasisakė Apple vyriausiasis juristas Bruce Sewell, dalyvavęs tame pačiame renginyje.

„Lengva pasakyti, sunkiau padaryti“, – taip ji pakomentavo kinų kompanijos vadovo pareiškimą.

Tiesa, tokios abejonės nė kiek nesutrikdė Xaomi vadovo: „Šioje nuostabioje žemėje mes sukūrėme ne tik Alibaba, tačiau ir tokį mažą stebuklą, kaip Xiaomi“, – atkirto Lei Jun.

Kinų Steve Jobsu pravardžiuojamas Lei Jun ne pirmą kartą išgirsta kandžių žodžių iš Apple atstovų. Savo laiku Apple vyriausiasis dizaineris Jonathan Ive pareiškė, kad Xiaomi telefonai labai panašūs į iPhone, o tai jis vadina tiesiog vagyste.

Galbūt tokie žodžiai turi tam tikro pagrindo, kadangi pats Xiaomi vadovas kartą yra pareiškęs, kad iPhone yra „geriausias pasaulyje išmanusis telefonas“, tuo tarpu kinų kompanijai dar daug ko reikės išmokti iš Apple.

Kompanijai Xiaomi dar teks gerokai padirbėti, kadangi nuo artimiausio konkurento Apple atsiliekama dvigubai (anot IDC, Apple užima 12% rinkos), o iki Samsung (23,8%) – dar toliau. Antra vertus, kinų gamintojas sparčiai augina pardavimus (per metus – net 211%), tuo tarpu konkurentų rinkos dalys mažėja.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (5)