Rimtas žingsnis į priekį: DirectX 12 bendram darbui leis apjungti AMD ir Nvidia vaizdo plokštes  (1)

Naujausias grafikos sistemų atnaujinimas DirectX 12 žada sukelti tikrą perversmą apjungiant kelių vaizdo plokščių resursus bendram tikslui: stebina ne tik kur kas didesni našumai testų metu, bet ir tokios naujienos kaip AMD bei Nvidia suderinimas vienoje sistemoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo plokščių apjungimas bendram darbui - nėra nauda idėja. Tačiau anksčiau SLI bei Crossfire technologijos leido naudoti tik tokias pat vaizdo plokštes poroje po dvi bei daugiau. Skirtingų vaizdo plokščių apjungimas tebuvo svajonė.

Tačiau dabar naujasis DirectX 12 atnaujinimas, bent jau teoriškai, leis naudoti skirtingų gamintojų ir konfigūracijų vaizdo plokštes, tad našumo ir naudojimo patogumo atžvilgiu tai didelis žingsnis į priekį.

Ankstesnės kartos SLI ir Crossfire konfigūracijos buvo stipriai apribotos, todėl neretais atvejais rinktis vieną galingesnę plokštę buvo racionaliau nei dvi silpnesnio galingumo. Todėl dabar tikimasi, kad DirectX 12 ištaisys šią nusistovėjusią situaciją ir dviejų ar daugiau vaizdo plokščių montavimas kompiuterių sistemose taps kur kas populiaresnis nei iki šiol.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(97)
(0)
(97)

Komentarai (1)