Windows 10 turės visiškai naują autentifikacijos sistemą - slaptažodžiai taps atgyvena (Video)  (5)

Viena iš žymesnių Windows 10 naujovių taps nauja autentifikacijos sistema. Ji vadinsis Windows Hello, jos veikimo principas bus pagrįstas įvairiais biometriniais duomenimis bei programine/aparatine sistema, skirta greita ir saugiai autorizacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Idealiu atveju vartotojams tiesiog užteks prisiliesti prie įrenginio su Windows 10, ir to užteks, kad būtų galima gauti prieigą prie sistemos.

Windows Hello naudoja plačiai taikomą aparatinę įrangą, kurios pagrindą sudaro pirštų atspaudų skeneriai, kameros su infraraudonųjų spindulių davikliais ir kiti saugios autentifikacijos sprendimai.

Saugumo sistema analizuos iš daviklių gaunamus duomenis. Jei vartotojo duomenis sutaps su esančiais sistemoje, bus galima įeiti į paskyrą ir ja naudotis.

Naujasis Microsoft sprendimas leis vartotojams atsisakyti slaptažodžių naudojimo, tačiau sistema ir toliau išlaikys ankstesnį saugumo lygį. Be įprastų vartotojų naujasis autentifikacijos mechanizmas turėtų būti patrauklus finansų, medicinos ir kitų sferų atstovams.

Atsisakyti slaptažodžių turėtų leisti ir kita sistema – Passport. Čia kaip autentifikacijos mechanizmą galima naudoti išmanųjį telefoną, laikrodį arba kitus įrenginius. Passport ir Hello bus prieinami kūrėjams ir OEM gamintojams, kad šie galėtų užsiimti sistemų integracija į savo produktus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (5)