Apple gudrauja? Tyčia pašalintos antivirusinės iš App Store  (0)

Iš mobilių programėlių parduotuvės App Store neseniai dingo iš karto keletas antivirusinių programėlių, tarpu kurių – kompanijos Intego sprendimas VirusBarrier, saugantis nuo kenkėjų el. paštą ir rinkmenas „debesų“ tarnybose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Intego atstovų teigimu, iki šiol lengvai visiems iOS vartotojams prieinama antivirusinė VirusBarrier neseniai buvo pašalinta, motyvuojant netiksliu aprašymu.

Kūrėjai atnaujino aprašymą ir pabandė patalpinti antivirusinę iš naujo, tačiau gana greitai ji vėl buvo užblokuota. Negana to, kartu paslaptingai dingo ir nemažai kitų iOS skirtų antivirusinių.

Natūralu, kad po tokių Apple veiksmų pasipylė gandai, jog tokiu būdu kompanija bando įrodyti vartotojams, kad operacinė sistema iOS 8 yra saugiausia pasaulyje ir jai nereikalingos jokios antivirusinės – užtenka esamų saugumo priemonių.

App Store vis dar galima surasti tokių kompanijų, kaip Kaspersky Lab, McAfee ir kitų antivirusinių gamintojų sprendimų, tačiau jie, iš esmės, skirti asmeninių duomenų saugojimui nuo pašalinių akių, o ne kenkėjų aptikimui ir pašalinimui.

Ekspertų teigimu, jei Apple sąmoningai šalina antivirusines dėl to, nes nenori vartotojams sudaryti įspūdžio, kad iOS nesaugi, tai gali padaryti neigiamą įtaką patiems vartotojams, kurie realios grėsmės atveju gali smarkiai nukentėti. Užtenka prisiminti WireLurker, Masque Attack ir Xagent.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai (0)