Vienas moderniausių Rusijos ginklų – jau Sirijoje (Video)  (18)

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ ketvirtadienį paskelbė, kad Maskva jau dislokavo savo moderniausius priešlėktuvinės gynybos raketų kompleksus savo karinėje bazėje Sirijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva apie planus dislokuoti Sirijoje sistemas S-400 paskelbė trečiadienį, pabrėždama, kad tos raketos leistų sunaikinti bet kokį taikinį, keliantį pavojų Rusijos karo orlaiviams, vykdantiems misijas toje šalyje.

Šis perspėjimas buvo paskelbtas po to, kai Turkijos oro pajėgos numušė vieną Rusijos karo lėktuvą prie sienos su Sirija.

„RIA Novosti“ ketvirtadienį citavo Sirijoje esančio savo žurnalisto pranešimą, kad kompleksai S-400 jau yra atgabenti į bazę. Šios raketos buvo dislokuotos Sirijos pajūrio provincijoje Latakijoje, vos už 50 km nuo sienos su Turkija. Jos gali labai tiksliai smogti taikiniams iki 400 km spinduliu.

Maskvoje esantis CNN korespondentas Matthew Chance'as sakė, kad „S-400“ tiekimas į Sirijos bazę gali uždaryti šios šalies dangų visiems Rusijai neparankiems lėktuvams.

Pasak jo, dislokavus „pakankamą kiekį“ tokių zenitinių raketų kompleksų visiems teks gauti Rusijos leidimą. M. Chance'as „S-400 Triumf“ vadina „vienu tobuliausių pasaulyje, ir, be abejonių, pačiu tobuliausiu Rusijoje“ raketų kompleksu.

„Kai „S-400“ atkeliaus į šalį, jo spindulys dengs visą Siriją. Faktiškai jis suteiks Rusijai visos oro erdvės virš Sirijos kontrolę. Tai reiškia, kad bet kuris lėktuvas, kuris skris Sirijos oro erdvėje – ar tai būtų Turkijos, ar kitos NATO šalies – jis skraidys tik rusams leidus, tik davus jiems žalią šviesą“, – tikino M. Chance'as.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(29)
(2)
(27)

Komentarai (18)