Išmanus skėtis „Oombrella“ – sekti orų prognozių patiems nebereikės (Video)  (0)

Jei jus kada nors yra užklupęs lietus, o skėtį palikote namuose, arba jei esate jį užmiršę pas draugus, ant suoliuko, autobuse ar kitoje vietoje, jus turėtų sudominti pažangus skėtis „Oombrella“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmuoju pasaulyje išmaniuoju skėčiu vadinamas įrenginys gali prieš pusvalandį įspėti apie artėjantį lietų.

Tai nustatyti jam padeda integruoti jutikliai (šviesos, drėgmės ir temperatūros) bei informacija iš interneto. Kitaip sakant, šis skėtis yra tarsi asmeninė orų stotelė, galinti orą prognozuoti asmeniškai savo šeimininkui.

Surinkta orų informacija „Oombrella“ skėčiai dalinasi vidiniame tinkle, kurio informacija prieinama ir kitiems naudotojams. Taigi kuo daugiau tokių skėčių apylinkėse, tuo pateikiamos prognozės tikslesnės.

Be to, jis nesileis paliekamas ir atsiųs pranešimą, jei netyčia jį užmiršite pasiimti su savimi.

Prekyboje „Oombrella“ kol kas nėra, tačiau skėčio sumanytojai siūlo jį iš anksto užsisakyti minios finansavimo svetainėje „Kickstarter“. Tokiu atveju skėtis kainuos 59 eurus. Planuojama, kad rudenį, kai „Oombrella“ pateks į rinką, jis kainuos 79 eurus.

Skėtį sukūrė Prancūzijos kompanija „Wezzoo“, kurios to paties pavadinimo mobilioji programėlė leidžia rinkti ir dalintis informacija apie vietinius orus su kitais aplikacijos naudotojais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(6)
(-2)

Komentarai (0)