Viskas, turbūt tai paskutinis smūgis „Adobe Flash“ technologijai  (1)

Pamažu artėja visiškas „Adobe Flash“ technologijos išgyvendinimas. Dabar prieš šį saugumo spragų pilną interneto standartą užsimojo ir „Microsoft“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po paskutinio šios įmonės naršyklės „Edge“ atnaujinimo visais atvejais, kai tai bus įmanoma, bus naudojamas HTML5 turinys, o „Flash“ turinys bus blokuojamas. Bet vartotojams bus siūlomas pasirinkimas peržiūrėti „Flash“ turinį, rašo „The Verge“.

Kad vartotojams bus paprasčiau, „Microsoft“ pačias populiariausias interneto svetaines, kuriose vis dar naudojamas „Flash“, įtrauks į blokavimo išimčių sąrašą, tačiau kol kas nepateikta jokios informacijos, kurios svetainės į tą išimčių sąrašą pateks. Be to, „Microsoft“ yra nusiteikę tą sąrašą trumpinti bėgant laikui, kol vartotojai išmoks patys nuspręsti, ar jiems reikalingas „Flash“ (arba svetainės pereis prie modernesnės technologijos).

Naršyklės atnaujinimas „Windows Insider“ programos dalyviams turėtų būti pradėtas platinti artimiausiu metu, o daugumą įprastinių vartotojų šis atnaujinimas pasieks kartu su „Windows 10 Creator’s Update“ ateinančių metų pradžioje.

„Microsoft“ sprendimas nėra netikėtas: praėjusią savaitę paskelbta apie identiškus pakeitimus „Google Chrome“ naršyklėje, o dar anksčiau sprendimą atsiriboti nuo „Flash“ paskelbė „Apple“ ir „Mozilla“. Tiesą sakant, ir patys „Flash“ technologijos kūrėjai – „Adobe“ – praktiškai atsisakė savo kūrinio.

Tad dabar, kai visi keturi populiariausių naršyklių kūrėjai paskelbė apie planus nebepalaikyti „Flash“, galima bus tikėtis greitesnio šios technologijos numarinimo ir saugesnio naršymo, nepriklausomai nuo to, kokią naršyklę naudojate.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(46)
(4)
(42)

Komentarai (1)