Lietuvos svajonė neišsipildys? E. Muskas jau paskelbė, kokia Europos šalis yra prioritetinė naujo „Gigafactory“ statybai  (3)

Elonas Muskas savo „Twitter“ paskyroje parašė, kuri valstybė yra prioritetinė, renkantis vietą „Gigafactory“ statybai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ gamyklą galimai statys Vokietijoje, paskelbė bendrovės generalinis direktorius E. Muskas. Savo „Twitter“ paskyroje jis parašė, kad Vokietija yra prioritetinė vieta, ieškant, kur Europoje galima statyti gamyklą. Jis pareiškė, kad kompanija greičiausiai statytų „Gigafactory“ šalia Vokietijos ir Prancūzijos sienos.

Europoje „Teslos“ būstinė ir surinkimo padalinys yra įsikūręs Nyderlanduose. E. Muskas pareiškė, kad „Tesla“ savo Europos būstinės į kitą vietą neperkels. „Tesla“ turi „Gigafactory“ Nevadoje, kur gamina baterijas ir jėgos agregatus savo automobiliams. Kasmetiniame kompanijos akcininkų susitikime birželio 4 dieną E. Muskas diskutavo apie įmonės planus statyti fabriką Šanchajuje, Kinijoje.

E. Muskas pažadėjo paskelbti daugiau detalių apie gamyklą Kinijoje jau kitą mėnesį, rašo „Business Insider“. „Tesla“ galiausiai planuoja pastatyti 10–12 gamyklų. Tai yra plano, kaip sumažinti automobilių gamybos kaštus, dalis.

Jis taip pat kalbėjo apie gamyklą Nevadoje, kuri, E. Musko teigimu, bus pats didžiausias pastatas pasaulyje, kai tik baigsis jo statybos. Šiuo metu yra pastatyta apie trečdalis gamyklos. Jo teigimu, gamyklos Nevadoje statybos dar truks mažiausiai ketverius metus. Gamykla ten pradėta statyti 2014 metais, nerimaujant, kad baterijų pasiūla neatitiks „Model 3“ sedano paklausos. Tai yra pirmasis „Teslos“ visai rinkai skirtas automobilis, kurio kaina prasideda nuo 35 tūkst. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(9)
(6)

Komentarai (3)