CNBC sužinojo slaptą informaciją apie nukritusią į jūrą moderniausią raketą su branduoliniu varikliu - tai labiausiai Rusijos giriamas ginklas, kurio visi bandymai patyrė fiasko  (2)

Rusiška raketa su branduoliniu varikliu nepavykusių bandymų metu nukrito į Barenco jūrą. Ji dar neiškelta, nors paieškų operacija tęsiama, tvirtina CNBC


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusiška raketa su branduoliniu įtaisu po pernai įvykusio nesėkmingo bandymo yra Barenco jūroje, Maskva rengiasi atlikti jos paieškų operaciją. Apie tai praneša CNBC, nurodydama šaltinius, susipažinusius su JAV žvalgybos ataskaita.

Raketos bandymai vyko lapkritį. Dabar planuojama raketos paieškų operacija, kurioje dalyvaus trys laivai, iš kurių viename sumontuota įranga, skirta darbams su radioakatyviomis medžiagomis. Pasak televizijos kanalo šaltinių, tikslus operacijos laikas dar nenustatytas.

RF prezidentas V. Putinas apie naują, branduoline jėgaine aprūpintą raketą papasakojo kovą, kasmetiniame pranešime Federaliniam susirinkimui, pareiškęs, kad jos skrydžio nuotolis neribotas. Kaip anksčiau, nurodydama šaltinius, pranešė CNBC, lapkritį ir vasarį Rusija atliko keturis tokių raketų bandymus. Visi jie buvo nesėkmingi. JAV turima informacija, vienai raketai prie prarandant valdymą, pavyko per dvi minutes nuskrieti daugiau nei 35 kilometrus. Trumpiausias skrydis truko keturias sekundes.

Televizijos kanalo duomenimis, nukritusioje raketoje nesuveikė branduolinis įrenginys.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, komentuodamas pirmąjį CNBC pranešimą apie nesėkmingus raketų bandymus, patarė klausytis Vladimiro Putino ir tikėti juo.

Putinas pasakojimui apie naują rusišką ginklą skyrė didelę pranešimo dalį. Be sparnuotosios raketos su branduoline jėgaine, prezidentas papasakojo apie „aktyvios naujo raketinio komplekso „Sarmat“ su sunkiąja tarpkontinentine raketa bandymų fazės“ pradžią, apie bepilotį povandeninį aparatą, galintį gabenti branduolinį užtaisą ir judėti „labai dideliame gylyje“, ir apie hipergarsinį aviacinį-raketinį kompleksą „Kinžal“, galėsiantį pasiekti hipergarsinį [>5M] greitį.

JAV Valstybės departamentas Putino žodžius laiko įrodymu, kad Rusija pažeidė Vidutinio ir mažo nuotolio raketų likvidavimo sutartį (INF Treaty). „Rusija destabilizuojančias ginklų sistemas kuria ilgiau nei dešimt metų, tiesiogiai pažeisdama savo tarptautinius įsipareigojimus“, — sakė JAV VD spaudos atstovė Heather Nauert. Ji pažymėjo, kad „buvo nemalonu žiūrėti į branduolinės atakos prieš JAV animaciją“, tačiau pranešimo turinį bendrai susiejo su Rusijoje artėjančiais rinkimais.



www.rbc.ru

(15)
(5)
(10)

Komentarai (2)