Kinijos turgelio stebuklai: skelbiamos nuolaidos tarptautinei „Nokia X6“ versijai su visiškai švariu „Android 8.1“, kompaktišku korpusu ir labai gerais pirkėjų atsiliepimais (Video)  (1)

„Nokia X6“ – tai gerai žinomo gamintojo išmanusis telefonas su „Android 8.1“ operacine sistema bei našiu „Snapdragon 636“ centriniu procesoriumi. Šis išmanusis telefonas daug teigiamų atsiliepimų susilaukia dėl konkurencingos kainos, kuri prilygsta kiniškiems išmaniesiems telefonams. Be to, „Nokia X6“ garsėja savo galine kamera, kuri yra aprūpinta dirbtiniu intelektu ir taip pat maloniai stebina natūraliu spalvų atkūrimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Ekranas: 5,8 colių įstrižainės IPS LCD tipo ekranas (1080 x 2280, 432 PPI) apsaugotas „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu.
  • Procesorius: 8 branduolių „Snapdragon 636“.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 509“.
  • Atmintis: 4 GB arba 6 GB RAM ir 32 GB arba 64 GB ROM (gali būti plečiama naudojant Micro SD kortelę).
  • Kameros: dviguba galinė kamera (16 MP, f/2.0, 1.0µm, PDAF ir 5 MP, f/2.4, 1.12µm, gylio jutiklis) su dirbtiniu intelektu nuotraukų apdorojimui, priekinė kamera (16 MP, f/2.0, 1.0µm) su dirbtiniu intelektu nuotraukų apdorojimui.
  • OS: Android 8.1 (Oreo) originali versija.
  • Baterija: 3060 mAh.
  • Autorizacija: piršto antspaudų skaitytuvas, veido atpažinimas.
  • Jungtys: USB C tipo jungtis, 3,5 milimetrų ausinių lizdas.
  • Ryšiai: Bluetooth 5.0 ir WiFi 802.11ac ryšio moduliai, 4G LTE palaikymas (B1 / B3 / B7 / B8, B38 / B39 / B40).
  • Jutikliai: akselerometras, giroskopas, artumo sensorius, kompasas
  • Korpusas: iš aliuminio lydinio pagamintas karkaso rėmelis bei „2.5D Corning Gorilla Glass“ tipo stiklu padengtas išmaniojo telefono priekis bei galinė dalis.
  • Matmenys ir masė: 14,72 x 7,1 x 0,8 cm, 151 g.

Kaina

Oficiali prekyba „Nokia X6“ išmaniuoju telefonu prasidėjo dar rugpjūčio mėnesį. Nors nuo to momento praėjo jau gana nemažai laiko, tačiau „Nokia X6“ kol kas galima įsigyti tik Kinijos elektroninėse parduotuvėse. Svarbu pabrėžti, kad kinai pardavinėja tarptautinę „Nokia X6“ išmaniojo telefono versija, kuri puikiai atitinka ir europiečių lūkesčius.

  • Šiuo metu pigiausiai „Nokia X6“ su 23% nuolaida parduoda „Gearbest“ – 181,65 €. „Gearbest“ išmanųjį telefoną siunčia registruotu paštu visiškai nemokamai.
  • „Nokia X6“ kaina „AliExpress“ prasideda nuo 193 €, tačiau šiuo atveju papildomai dar tenka mokėti 1,93 € už išmaniojo telefono siuntimą į Lietuvą.
  • „Banggood“ šį išmanųjį telefoną siūlo įsigyti už 198,39 €, o už siuntimą papildomai dar tenka mokėti 2,56 €.
  • „Nokia X6“ pirkdami „Gearbest“ dabar galite sutaupyti apie 17 eurų.

„Nokia“ prekinis ženklas yra daugeliui gerai pažystamas nuo labai senų laikų. Priminsime, kad po daugybės pokyčių bendrovės viduje „Nokia“ į rinką galiausiai sugrįžo su „Android“ išmaniaisiais telefonais.

„Nokia X6“ šiuo metu yra labai dažnai lyginima su „Xiaomi Mi A2“. Technologiškai šie išmanieji telefonai yra labai panašūs, o svarbiausią, abu turi švarų „Android“. Taip pat nepaneigsi, kad tiek „Nokia“, tiek „Xiaomi“ yra gerai vertinami prekiniai ženklai Europoje.

Vis dėlto kai kuriems pirkėjams „Nokia“ prekinis ženklas kelia didesnį pasitikėjimą. Be to, „Nokia X6“ išmanusis telefonas taip pat turi keletą reikšmingų pranašumų prieš „Xiaomi Mi A2“.

„Nokia X6“ turi šiek tiek mažesnės įstrižainės ekraną (5,8 prieš 5,99 colių), tačiau šis ekranas gali pasigirti didesniu taškų colyje skaičiumi (432 PPI prieš 403 PPI) bei geresne raiška lyginant su „Xiaomi Mi A2“. Be to, dėl šiek tiek mažesnės įstrižainės „Nokia X6“  sudomins tuos, kas ieško mažesnių matmenų telefono – jis yra plonesnis nei „Xiaomi Mi A2“, mažesnio aukščio ir lengvesnis, bet šiek tiek platesnis..

Atkreipkite dėmesį ir į tai, kad „Nokia X6“ vidinę ROM atmintį galima plėsti naudojant Micro SD kortelę, kai tuo tarpu „Xiaomi Mi A2“ išorinės duomenų kortelės nepalaiko, o maksimalus vidinės atminties dydis – 128 GB.

Naujos kartos „Nokia“ išmanusis telefonas taip pat gali autorizuoti naudotoją pagal veidą ir pranašumą įgyja dėl tos priežasties, nes turi ne tik USB C tipo, bet dar ir 3,5 milimetrų ausinių lizdą. Šie aukščiau paminėti pranašumai leidžia „Nokia X6“ išsiskirti iš kitų ekonominės klasės išmaniųjų telefonų.

Tad „Nokia X6“ puikiai tinka standartinių poreikių pirkėjams, tačiau ko gero, gali nepatikti labiau reikliems naudotojams – jiems turbūt kur kas labiau patiks „Xiaomi Mi A2“. Visų pirma „Xiaomi Mi A2“ yra aprūpintas galingesniu „Snapdragon 660“ CPU. „Nokia X6“ turi mažiau spartų „Snapdragon 636“. Ką tai reiškia realybėje? Paprastas vartotojas jokio skirtumo nepajus, bet žaidimų mėgėjams turbūt naudingiau rinktis šiek tiek brangesnį „Xiaomi Mi A2“.

O štai kas liečia kameras, didelių skirtumų nepajusite - „Nokia X6“ naudojamas „Snapdragon 636“ CPU  išmaniojo telefono kamerai taip pat suteikia dirbtinio intelekto funkcionalumą, kurį siūlo ir „Xiaomi Mi A2“.

„Xiaomi Mi A2“ kameros (12 MP + 20 MP) bent jau megapikselių kiekiu lenkia „Nokia X6“ išmanųjį telefoną (16 MP + 5 MP). Vis dėlto norime priminti, kad „Xiaomi Mi A2“ naudoja įprastus „Sony IMX 376“ vaizdo jutiklius, kai tuo tarpu „Nokia“ jau nuo senų laikų garsėja savo išskirtinėmis patentuotomis kamerų technologijomis.

Apžvalgininkai pastebi, kad „Xiaomi Mi A2“ gali pasigirti ryškesnėmis nuotraukomis, tačiau tuo pačiu sutinka, kad „Nokia X6“ kamera maloniai stebina kur kas natūralesniu spalvų atkūrimu nei kiti ekonominės klasės išmanieji telefonai.

Vertinimai

Išmanusis telefonas „Nokia X6“ kol kas stebina labai geru pirkėjų vertinimu. Pavyzdžiui, jeigu nuolatos giriamas „Xiaomi Mi A2“ išmanusis telefonas turi 4,81 žvaigždučių vertinimą iš 5 galimų, tai „Nokia X6“ šiuo metu gali didžiuotis dar geresniu 4,9 žvaigždučių įvertinimu.

Angel. Tai nuostabus išmanusis telefonas, kuris yra ne tik greitas, bet dar turi gerą priekinę bei galinę dvigubą kamerą ir maloniai stebina puikia surinkimo kokybe prilygstančia aukštosios klasės išmaniesiems telefonams. Be to, „Android“ šiam išmaniajam telefonui suteikia puikią vartotojo patirtį ir maksimalų funkcionalumą.

Beast. Šis išmanusis telefonas jums gali pasiūlyti viską ko tik gali prireikti. Puiki kamera, geras procesorius, vaizdo plokštė ir kas svarbiausias, „Nokia X6“ korpusas nekaista net tada, kai žaidžiu tokius žaidimus, kaip „PUBG“, „Asphalt 9“ ir pan. Tiesiog dievinu šį išmanųjį telefoną.

Teo. Aukšta surinkimo kokybė, puikiai spalvas atkuriantis ekranas, greitai veikianti operacinė sistema, patogus valdymas. Man patinka, kad šis išmanusis telefonas nėra labai didelis, tačiau garso reguliavimo mygtuko kokybė galėtų būti šiek tiek geresnė. Vis dėlto apibendrinant tikrai nesigailiu, jog pasirinkau „Nokia X6“.

Fraseb. Noriu atkreipti dėmesį, kad tai tarptautinė „Nokia 6.1 Plus“ versija, kuri Kinijoje pristatoma kaip „Nokia X6“. Iš esmės tai tokie patys telefonai. Neišsigąskite, kad ant dėžutės yra parašyta „Nokia X6“. Galiu patvirtinti, kad šis išmanusis telefonas puikiai veikia Prancūzijoje. Esu be galo patenkintas savo pasirinkimu, nes tai padėjo man sutaupyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai (1)