Vienintelis Rusijos lėktuvnešis „Admirolas Kuznecovas“ apgadintas nuskendus jį laikiusiam dokui  (6)

„Admirolas Kuznecovas“ - pašaipų objektu dažnai tampantis vienintelis Rusijos lėktuvnešis. Lėtas, nerangus, besispjaudantis tirštais dūmais jis tikrai neprilygsta geriausiems pasaulio lėktuvnešiams. Kita vertus, jis vis dar naudojamas - Rusija „Admirolą Kuznecovą“ naudojo Sirijos pajėgoms paremti. Tačiau dabar remontuojamas „Admirolas Kuznecovas“ buvo apgadintas, kai nuskendo jį laikęs dokas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-30 Vienintelis Rusijos lėktuvnešis „Admirolas Kuznecovas“ apgadintas nuskendus jį laikiusiam dokui  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Admirolas Kuznecovas“ tarnybą pradėjęs 1990 metais niekada nebuvo geras lėktuvnešis. Dar daugiau - tai yra vienintelis lėktuvnešis Rusijos laivyne. Neseniai rašėme apie JAV lėktuvnešių pratybas už poliarinio rato, o štai apie „Admirolą Kuznecovą“ galime pasakyti tik tiek, kad jis stipriai apgadintas remonto metu.

2017 metais buvo pranešta, kad „Admirolas Kuznecovas“ traukiasi nuo Sirijos ir grįžta į Rusiją remontui. Tai - gana dažnas veiksmas, nes šį laivą remontuoti reikia gana dažnai. Tuo pačiu atsitraukimas tapo pavyzdžiu, kaip palaipsniui Rusija visiškai paliks Siriją. Čia „Admirolas Kuznecovas“ sudalyvavo net 420 misijų, o darbą baigęs nuplaukė į Rusijos šiaurę remontui. Tačiau šįkart suplanuotas remontas buvo kur kas rimtesnis - turėjo būti atnaujintas variklis ir elektronika. Buvo planuojama, kad „Admirolas Kuznecovas“ į tarnybą grįš 2020-2021 metais. Bet dabar neaišku.

Netoli Murmansko remontuojamas „Admirolas Kuznecovas“ buvo patalpintas į plūduriuojantį doką, kuris leidžia lengviau pasiekti skirtingus laivo komponentus. Tačiau šiandien dokas ėmė skęsti. „Admirolas Kuznecovas“ buvo greitai pašalintas, evakuotas 71 žmogus.

Laivui pavyko išsisukti tik su keliais pažeidimais - ant jo nuvirto kranas. Teigiama, kad „Admirolo Kuznecovo“ denis ir korpusas yra apgadinti, tačiau svarbiausi konstrukciniai elementai liko sveiki. 4 žmonės gydomi nuo hipotermijos, nes juos teko ištraukti iš ledinio vandens, o vienas iki šiol yra dingęs be žinios - baiminamasi, kad jis gali būti nuskendęs su plūduriuojančiu doku.

Avarijos priežastis kol kas tiksliai nežinoma, tačiau manoma, kad nutrūkus elektros tiekimui dokas prisipildė vandeniu ir nuskendo. Bus atliekamas tyrimas dėl galimų saugumo sistemos pažeidimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(2)
(32)

Komentarai (6)