Paklausa didesnė nei, kad tikėjosi – „Porsche“ didina savo pirmojo elektrinio automobilio „Taycan“ gamybos apimtis ir jau kalba apie dvi naujas versijas (Video)  (6)

Vokietijos automobilių gamintojas teigia, kad didins suplanuotas „Taycan“ gamybos apimtis, nes mato didžiulę šio automobilio paklausą. Taip pat teigiama, jog gamybos apimčių didinimas greičiausiai bus nukreiptas į dvi naujas „Taycan“ versijas – keturių durų sedano ir „Cross Turismo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Porsche“ kiek anksčiau skelbė, kad per metus planuoja pagaminti 20 000 vienetų „Taycan“ elektromobilių. Skamba ne itin įspūdingai, ypač turint galvoje, kad kalbama apie aukščiausios klasės Vokietijos automobilių gamintoją „Porsche“.

Tačiau dabar „Porsche“ nori padidinti gamybos apimtis ir tam yra pasirengę rinkai pasiūlyti dvi naujas „Taycan“ versijas.

„Porsche“ generalinis direktorius Oliver‘is Blume‘as „WirtschaftsWoche“ teigė, kad „atsižvelgiant į teigiamą [rinkos] atsaką [į Taycan elektromobilį], mes padidinsime gamybos apimtis, ypač turint galvoje, kad pirmoji Taycan versija Cross Turismo jau yra pilnai pasirengusi išeiti į rinką“.

„Cross Turismo“ yra pilnai elektrinė krosoverio versija, kurios pagrindas „Mission E Cross Turismo“ konceptas.

Kad ir kaip smalsu, bet Blume‘as konkrečių naujų gamybos apimčių skaičių nepasakė. Visgi, tikimasi, kad bendrai dviejų naujųjų „Taycan“ versijų automobilių bus pagaminta daugiau kaip 20 000 vienetų.

Tokį „Porsche“ žingsnį paskatino išankstinių „Taycan“ rezervacijų augimas. Kompanija teigia, kad vien tik Norvegijoje iš anksto buvo rezervuota 3000 „Taycan“ versijų ir jau sumokėti pradiniai įnašai. Įprastai „Porsche“ Norvegijos rinkoje per metus parduoda apie 600 automobilių.

„Porsche“ planuoja jau kitais metais pradėti masinę elektromobilių gamybą. Na, o kiek anksčiau šiais metais kompanija teigė, kad „pradeda elektros erą su naujuoju Taycan“ ir pasidalino kai kuriomis detalėmis apie šį elektromobilį.

Tikimasi, kad „Taycan“ vienu įkrovimu galės nuvažiuoti daugiau kaip 250 mylių (daugiau kaip 400 km) ir palaikys įspūdingą 800 voltų sistemą. Tai yra dvigubai didesnė įtampa, nei kad palaiko kiti rinkoje esantys elektromobiliai, dėl to „Taycan“ palaikys 350 kW baterijos įkrovimą. Tai reiškia, kad vos per 15 minučių bus įkrauta 80 % baterijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(45)
(2)
(43)

Komentarai (6)