Čeliabinsko traktorių gamykla ėmė gaminti šarvuotus traktorius, bet kas juos pirks?  (8)

Čeliabinsko traktorių gamykla (Rusija) ėmėsi gaminti šarvuotus traktorius. Nors sprendimas atrodo keistai, jiems jau numatyta paskirtis, o gamintojas nurodo ir galimas rinkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsioji traktorių gamykla vienam iš savo gaminių vietoje verstuvo pritaikė specialų įrenginį, su kuriuo tikrinami užminuoti laukai. Prietaisas kartu su verstuvu bus tvirtinamas šarvuoto vikšrinio traktoriaus priekyje. 

Kaip skelbia gamintojo atstovai, tokios sunkiosios mašinos gali būti eksploatuojamos ilgą laiką.  Taip pat dėl paprastos masinei gamybai pritaikytos konstrukcijos jie gali būti populiarūs humanitarinėse misijose. 

Montuojamas prietaisas skirtas tiek pėstininkų, tiek prieštankinių minų neutralizavimui. Traktoriui buvo pritaikytas TMT-C įrenginys, kuris buvo palengvintas ir šiek tiek modernizuotas. Siekiant apsaugoti ekipažą nuo skeveldrų progimo atveju kabina ir dugnas padengti storu plieno šarvų sluoksniu.

Išminavimo darbams įprastai naudojami specialiai tam paruošti tankai ar kitos šarvuotos mašinos. Šarvuotas traktorius turi privalumų – tokia mašina kainuoja gerokai mažiau, jos gabaritai mažesni, o manevringumas – didesnis.

Gamintojas viliasi, kad dėl patrauklios kainos išnimavimui skirtu šarvuotu traktoriumi pirmiausia susidomės Azijos ir Afrikos šalys. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(19)
(7)

Komentarai (8)