„Google“ pristatė naujos kartos skaitmeninį asistentą: bus labai greitas ir supratingas (Video)  ()

Konferencijoje „Google I/O“ milžiniškos technologijų įmonės atstovai pristatė atnaujintą savo skaitmeninio asistento „Google Assistant“ platformą, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės atstovai sakė, kad įmonės viduje tai yra vadinama „naujos kartos asistentu“. Pirmieji jo privalumus galės išbandyti kol kas dar neišleistų „Google Pixel“ telefonų pirkėjai (bet ne biudžetinių „Pixel 3a“ savininkai).

„Google“ tikina, kad naujasis asistentas bus labai, labai greitas: balsines komandas jis supras ir apdoros „realiu laiku“, o prašomus veiksmus atliks „iki 10 kartų greičiau“, nei dabartinis asistentas. „Google“ tvirtina, kad pagrindinė tokio pagreitėjimo priežastis yra dirbtinio intelekto modelių, naudojamų kalbos atpažinimui, kondensavimas iki pusės gigabaito apimties. Tai suteiks galimybę juos įrašyti tiesiai į išmanųjį telefoną, todėl balsinės užklausos nereikės siųsti į interneto serverį, kuriame būtų atliktas kalbos interpretavimas.

Trumpos demonstracijos metu bendrovės specialistai parodė, kaip naujasis asistentas reaguoja į daugelį užklausų, greitai ištartų viena po kitos. Iš jų aiškėja, kad „Google Asisstant“ mokės atidaryti programėles, nustatyti laikmačius, atsakinėti į žinutes, aktyvuoti žibintuvėlį, naršyti po „Google Photos“ paslaugą, užsakyti automobilį iš pavežėjimo paslaugos teikėjų ir vykdyti kitas „Google Assistant“ įprastas komandas. Skirtumas tas, kad laukti komandos patvirtinimų beveik nereikės, be to, tarp skirtingų komandų nereikės įkišinėti kreipinio „Hey, Google“.

Kitos demonstracijos metu buvo parodytas skaitmeninio asistento gebėjimas vien per balso komandas rašyti ir siųsti elektroninius laiškus. Asistentas yra pakankamai protingas, kad atskirtų pasisveikinimą ir atsisveikinimą nuo pagrindinio laiško teksto, kada vartotojas prašo įrašyti laiško pavadinimą ir panašiai.

Tapo žinoma, kad išmaniųjų telefonų ekranuose atsiras „Picks for you“ langas, kuriame įrenginio naudotojai ras asmeniškai jiems skirtų patiekalų receptų, tinklalaidžių ir renginių. Atnaujinta vartotojo sąsaja turėtų leisti paprasčiau atsirinkti, kokią asmeninę vartotojo informaciją savo darbui galės panaudoti skaitmeninis asistentas.

Be to, į naująjį asistentą bus integruotas vairavimo režimas. Jį bus galima aktyvuoti ištarus „Hey Google, let's drive“. Veikiant vairavimo režimu asistentas reaguos į asmeniškai vartotojui pritaikytas trumpąsias komandas, pateiks siūlymus. Pavyzdžiui, pasiūlys vėl paleisti tinklalaidę, nuo tos vietos, kur ji buvo sustabdyta ankstesnės kelionės pabaigoje, lengvą dažniausiai naudojamų kontaktų prieigą, navigaciją iki tos vakarienės vietos, kurios rezervavimas užfiksuotas „Google Calendar“.

„Google“ skelbia, kad jau šią vasarą naujasis asistentas turėtų veikti visuose telefonuose su „Android“ operacine sistema, be to, artimiausiomis savaitėmis ji bus integruota ir į „Waze“ navigacijos programą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()