Nesustabdė net ir koronavirusas – „Tesla“ skelbia, kad tai yra geriausia metų pradžia, kokią kompanija tik yra turėjusi  (1)

„Tesla“ paskelbė 2020-ųjų metų pirmojo ketvirčio elektromobilių gamybos ir pristatymo pirkėjams rezultatus. Ir jie yra tokie geri, kad net ir didžiausi optimistai to nesitikėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš porą dienų skelbėme Volstryto finansų analitikų prognozes, kurie bendrai galvojo, kad šis ketvirtis „Tesla“ kompanijai bus nekoks.

Ekspertai spėjo, kad „Tesla“ per šį ketvirtį pirkėjams pristatys apie 78 000 elektromobilių ir tik didžiausi optimistai vylėsi, kad skaičius gali pasiekti 88 000. Ką gi, tie optimistai beveik atspėjo.

„Tesla“ skelbia, kad per šių metų pirmąjį ketvirtį pirkėjams pristatė 88 400 ir iš viso pagamino 102 672 elektromobilių.

Taip, praėjusių metų paskutinis ketvirtis buvo rekordinis ir kompanija pirkėjams pristatė 112 000 elektromobilių, tačiau atsižvelgiant į tai, kad pasaulį sukaustė koronavirusas – šių metų pirmojo ketvirčio rezultatai yra puikūs.

Ir pati „Tesla“ kompanija pabrėžia, kad šis ketvirtis jiems yra istorinis – dar tokios geros metų pradžios niekada nebuvo.

„Tesla“ kompanija iki šiol visada metus pradėdavo kiek vangokai ir geriausius elektromobilių gamybos bei pristatymo rezultatus demonstruodavo paskutiniais metų mėnesiais.

Taigi, kompanija per I-ąjį šių metų ketvirtį pagamino 15 390 „Model S/X“ ir net 87 282 „Model 3“ ir naujausio „Model Y“ elektromobilių. O pirkėjams pristatė 12 200 „Model S/X“ ir 76 200 „Model 3/Y“.

Per 2019 metų IV-ąjį ketvirtį „Tessla“ pagamino 17 933 „Model S/X“ ir 86 958 „Model 3“ elektromobilių. O pirkėjams pristatė 19 450 „Model S/X“ ir 92 550 „Model 3“.

Yra akivaizdu, kad per šį ketvirtį „Tesla“ susidūrė su ta pačia problema – elektromobilių pristatymu pirkėjams ir koronaviruso sukelta sumaištis čia tikrai nepagelbėjo. Iš kitos pusės – pavyko pristatyti 88 400 elektromobilių ir kaip kompanijai, kuri lėčiau pradeda metus – rezultatas labai geras.

Iš šių skaičių taip pat galima daryti aiškią išvadą, kad „Tesla“ ir toliau po truputi mažina „Model S/X“ modelių gamybą bei didina „Model 3“ ir dabar naujojo „Model Y“ gamybos apimtis.

Stebina tai, kad nors „Tesla“ kovo mėn. antroje pusėje uždarė Fremonto gamyklą Niujorke, gaminančią „Model 3/Y“ elektromobilius, o prieš tai ir Šanchajuje, Kinijoje, esančią gamyklą, bet šių elektromobilių pagaminimo skaičius beveik toks pats, kaip ir per rekordinį praėjusių metų ketvirtį.

Iš to galima daryti kitą išvadą – „Tesla“ jau geba per tą patį laiką pagaminti dar daugiau elektromobilių. Tai patvirtina ir „CNBC“ kalbinti analitikai, kurie atvirai teigia, kad jei ne koronavirusas – „Tesla“ būtų pagaminusi dar daugiau elektromobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(29)
(2)
(27)

Komentarai (1)