Tokie rezultatai nustebins visus: paskelbti geidžiamiausi prabangūs automobiliai pasaulyje - viršūnėje ne „Rolls-Royce“ ir ne „Bentley“  ()

Jungtinės Karalystės kainų palyginimo bendrovė „Money“ išsiaiškino, kokie prabangūs automobiliai pasaulyje yra geidžiamiausi. Šis tyrimas iš tikrųjų atskleidė keistus rezultatus, nes sąrašo viršuje yra automobilis, kurio kai kurie net nepriskirtų prie prabangių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geidžiamiausias prabangus automobilis pasaulyje - „Tesla Model S“. Pagal šį tyrimą, šio automobilio labai geidžia net 29 šalių gyventojai. „Model S“ yra labai geidžiamas visoje Šiaurės Amerikoje, Australijoje, Skandinavijoje ir Vidurio Europoje. Iš tikrųjų, daug žmonių net nelaiko „Model S“ prabangiu automobiliu. Taip, tai yra technologiškai pažangus elektromobilis, tačiau pagal medžiagas ir poziciją rinkoje jis nusileidžia kitiems šiame sąraše paminėtiems automobiliams.

Antroje vietoje šiame sąraše - „Audi A8“, kurio nori ir lietuviai, lenkai, turkai. Šis automobilis yra geidžiamiausias 22 į tyrimą patekusiose šalyse. Trečioje vietoje - BMW X7, kurio norėtų 19 šalių gyventojai (tarp kurių, žinoma, yra Rusija), ketvirtoje - „Porsche Panamera“. „Rolls-Royce Phantom“ šiame sąraše užima tik šeštą vietą po „Range Rover Vogue“. O pačioje apačioje rastume „Lexus LS“ ir „Aston Martin DB11“, šalia kurių puikuojasi tik 1.

 

Iš tikrųjų, šie rezultatai daug kam pasirodys keisti. Tikriausiai turite tokių draugų, kurie sako, kad jų svajonių automobilis - koks nors pigus BMW E60 ar „Audi A5“. Su skoniu sunku ginčytis, bet svajonės juk nieko nekainuoja. Kodėl geidžiamiausių automobilių sąraše nėra sportinių automobilių, beveik nėra kabrioletų ir net keli visureigiai? Negi žmonės net svajonėse save riboja rinkdamiesi praktiškesnius prabangius automobilius ir GT klasės mašinas?

 

Na, ne visai. „Money“ šį tyrimą įvykdė pasitelkę savotišką metodologiją. Jokios apklausos nebuvo vykdomos - jei būtų apklausti lietuviai vairuotojai, galbūt čia geidžiamiausias automobilis būtų bent jau „Porsche 911“ ar, jei apklausa vyktų saulėtą dieną ir visi jaustųsi gerai, „Ferrari F8 Tributo“. O gal geidžiamiausias būtų „Tesla Model S“ - kas ten žino. Nes „Money“ tiesiog išanalizavo „Google“ paieškas 148 šalyse. Tikėtina, kad daug žmonių ieškojo realistiškesnių svajonių automobilių arba tų, apie kuriuos girdėjo visai neseniai. Ar žmonės tikrai geidžia „Model S“ ar tiesiog smalsiai domisi jo galimybėmis?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(19)
(-11)

Komentarai ()