BMW parodė „Tesla Model 3“ konkurentą: štai kaip atrodys būsimasis „BMW i4“ - akį traukiantis dizainas, aiškėjančios „i4“ savybės ir pasirodymo data  (5)

BMW parodė gamybai paruoštą elektromobilį „i4“. „Tesla Model 3“ konkurentas nedaug skiriasi nuo ankstesnių koncepcijų. Be to, po truputį aiškėja ir „i4M“ kontūrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BMW i4“ gatvėse pasirodys tik rudenį, bet BMW skuba, nes nori kuo greičiau įsilieti į dominuojančių elektromobilių gamintojų gretas. 2023 metais BMW jau siūlys 12 elektromobilių modelių. 90 % BMW automobilių tuomet turės bent jau hibridines versijas.

„BMW i4“ yra sukurtas trečios serijos BMW pagrindu, todėl atrodo labai panašiai. Milžiniškos bebro dantis primenančios grotelės priekyje čia neatlieka praktiškai jokio vaidmens, nors jų apačioje ir yra kelios ventiliacijos angos. Automobilis turi aptakų siluetą, nors gale suaugusiesiems vis tiek turėtų pakakti vietos galvai.

„BMW i4“ yra naujos „Neue Klasse“ strategijos dalis. BMW akcentuoja modulinius varomuosius mechanizmus, efektyvias baterijas ir išmaniąsias technologijas, kurias pamatysime vėliau. „i4“ jau turi nemažai perdirbtų medžiagų, galės būti varomas tik galiniais arba visais ratais.

 

„i4“ versijų gamos viršūnėje tikriausiai atsiras sportinis „i4M“. Jis bus varomas keturiais ratais, iki 100 km/val. bėgėsis mažiau nei 4 sekundes ir tarp įkrovimų nuvažiuos apie 600 km. „i4“ baterijos dydis nėra toks jau išskirtinai didelis - iki 80 kWh. Pigesnės tik galiniais ratais varomos „i4“ versijos turės mažesnes baterijas.

„i4“ naudos naujausią aštuntos kartos „iDrive“ programinę įrangą. Ji siūlys reguliarius atnaujinimus. Be to, salone bus daug mažiau fizinių mygtukų. „iDrive“ sistemai jau 20 metų ir ji vis dar yra vertinama kaip viena iš geriausių.

BMW elektromobilių gamoje bus „i3“ hečbekas,  „i4“ sedanas,  „iX3“ krosoveris ir  „iX“ visureigis. Kol kas. Vėliau šalia šių modelių turėtų atsirasti ir tarpinės versijos – didelis sedanas, mažas krosoveris ir taip toliau. Elektrifikuojasi ir kiti BMW šeimos nariai – MINI 2025 metais pristatys paskutinį benzininį modelį, o jau 2030-aisiais gamins tik elektromobilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(17)
(10)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: