Bitkoinų vertė vėl krenta, bet šįkart tai nėra Elono Musko kaltė  (1)

Kai pamatome, kad krenta „Bitcoin“ (BTC) vertė, iš karto patikriname, ką dabar pasakė Elonas Muskas. Tačiau naujas BTC smukimas su „Tesla“ ir jos vadovu nėra susijęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija nusprendė išnaikinti BTC kasyklas. Birželio 21-osios rytą Kinijos Centrinis bankas nurodė bankams ir kitoms finansų institucijoms nutraukti kriptovaliutų pardavimus. Tuo tarpu Sičuano provincijoje kriptovaliutų kasimas apskritai buvo uždraustas.

Centrinis bankas savo veiksmus motyvavo nelegalių pervedimų ribojimais. Tačiau greičiausiai tai yra susiję su Centrinio banko siekiu jau visai greitai paleisti savo virtualią valiutą „e-yuan“. Internete pasirodė įrašai, kuriuos užfiksuotas kriptovaliutų kasyklų naikinimas.

Rezultatas? „Dogecoin“ vertė krito 30 %. BTC irgi panašiai. Tik patyrę kriptovaliutų entuziastai labai neišsigando, nes po šio smukimo laukiamas augimas. Kodėl?

 

„MicroStrategy“, korporacija, kuriai priklauso didžiausias bitkoinų kiekis, į kriptovaliutą investavo dar 500 milijonų dolerių. Kompanijos vadovas Michaelis Sayloras teigia, kad Kinijos veiksmai yra tragiški, bet tik jai pačiai. Kiti BTC naudotojai prisimena, kaip Kinija 2010 metais uždraudė „Google“ ir kompanija nežlugo. Kai kurie BTC entuziastai, tarp kurių yra ir nemažai anoniminių ekspertų, teigia, kad dar šiemet BTC pasieks 100 tūkstančių dolerių vertę (šiuo metu - apie 26 tūkstančiai).

Anksčiau BTC svyravimai dažnai buvo siejami su Elonu Musku ir „Tesla“. Elektromobilių gamintojas paskelbė, kad priims atsiskaitymus bitkoinais ir daug į juos investavo - BTC vertė kilo. Vėliau paskelbta, kad bitkoinai nebus priimami - BTC vertė krito. Elonas Muskas kriptovaliutų entuziastų buvo prakeiktas, nors daug kas jo tiesiog prašė pasakyti ką nors gero. Kad ir dabar - vienas jo pranešimas BTC vertę galėtų vėl pakelti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(14)
(-4)

Komentarai (1)