LG sukūrė naujo tipo ir kietą kaip stiklas ekrano medžiagą – „tikrąjį sulankstomą langą“: kuo jis ypatingas?  ()

„Samsung“ „Galaxy Z Fold 3“ ir „Z Flip 3“ prietaisai puikiai pasirodė savo šalyje, o rinkos tyrimų grupės, pavyzdžiui, „Counterpoint“, mano, kad sulankstomų įrenginių pardavimo skaičius ateinančiais metais augs. Sulankstomi prietaisai netrukus gali nebebūti nišiniai produktai, o LG sukūrė naują medžiagą, kuri gali padėti tai paversti realybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypač lanksti ir kieta

Bendrovė „LG Chem“ sukūrė naujo tipo dengiamąją medžiagą – išorinę iš anksto įrengtą ekranų dalį, apsaugančią juos nuo smūgių – kuri, kompanijos teigimu, yra tokia pat kieta kaip stiklas ir kartu turi savybę apsaugoti nuo sulenkimo atspaudų ant jungiamosios prietaiso dalies.

Bendrovė šią medžiagą vadina „Tikruoju sulankstomuoju langu“( angl. Real Folding Window), ji pagaminta iš PET plėvelės, iš abiejų pusių padengtos nauja jos sukurta dengimo technologija.

Atstovas spaudai paaiškino: „Skirtingai nuo esamų poliimido plėvelių ir grūdinto stiklo tipo medžiagų, dengiamasis langas, kuriam pritaikytos naujos dangos technologijos, bus maksimaliai lankstus ir kartu suteiks optimizuotus sprendimus sulankstomiems telefonams, pavyzdžiui, padės išspręsti įsisenėjusias problemas, tokias kaip sulenkimo atspaudai jungiamojoje ekrano dalyje.“

Be to, „Real Folding Window“ galima sulenkti tiek į išorę, tiek į vidų, skirtingai nuo dabartinių analogų, kurie optimizuoti sulenkimui į vieną pusę. Kompanijos teigimu jis plonesnis už grūdintą stiklą, o bandymu metu atlaikė daugiau nei 200 000 sukelkimo kartų.

 

Nors abiejų pusių danga yra tik kelių mikrometrų storio, bendrovė kuria kito tipo „Real Folding Window“, kuriam nenaudojama PET plėvelė. Idėja – sukurti labai ploną dengiamąjį langą, skirtą naudoti tokiuose prietaisuose kaip sulankstomi telefonai ir susukami ekranai. Bendrovė „LG Chem“ planuoja pradėti masinę „Real Folding Window“ gamybą 2022 m., o dar po metų pradėti jais prekiauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()