TOP 3 naujosios eros ginklai, kurie pasirodys Rusijos armijoje 2022 metais – vienam iš jų atsaką jau kuria Prancūzija su Vokietija (Foto, Video)  (3)

Kokių naujų ginklų galima tikėtis pamatyti Rusijos armijoje šiais metais? Štai ką sako ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2018 m. Rusijos kariuomenė pasirašė 300 milijardų dolerių vertės susitarimą su ginklų gamintojais dėl ginklų gamybos ir aukštųjų technologijų ginkluotės kūrimo iki 2027 m.

Kiekvienais metais armija gauna naujų lėktuvų, tankų, laivų, povandeninių laivų ir 2022-ieji nebus išimtis.

Pateikiame ryškiausių ateinančių metų Rusijos kariuomenės įsigijimų sąrašą.

Naikintuvas, ginkluotas hipergarsinėmis raketomis

Visų pirma, Rusijos kariuomenė gaus naikintuvus, ginkluotus hipergarsinėmis raketomis. Tai 2021 m. lapkričio pabaigoje atskleidė generolas leitenantas Andrejus Judinas, vyriausiasis Rusijos oro pajėgų vadas.

Lėktuvai ir raketos, apie kurias kalbėjo generolas, yra naikintuvai „MiG-31“, ginkluoti „Kh-47M2 Kinzhal“ („durklas“) hipergarsinėmis raketomis.

„MiG-31“ yra sovietmečio naikintuvas (pirmam skrydžiui pakilo 1975 m., į ginkluotę įtrauktas 1981 m.), kuris buvo pasirinktas kaip lėktuvnešis naujiems ginklams. Būtent šis lėktuvas buvo pasirinktas tarp likusių, nes gali pakilti greičiau nei kiti ir pasiekti didesnį aukštį nei kiti reaktyviniai lėktuvai“, – sako XXI amžiaus technologijų populiarinimo fondo plėtros direktorius Ivanas Konovalovas.

 

Kaip jis pažymi, „MiG-31“ vidutinis aukštis yra 25 kilometrai. Iš šio aukščio reaktyvinis lėktuvas su „durklu“ gali smogti į žemę ir oro taikinius iki 2000 kilometrų atstumu.

„Pagrindinė šios raketos savybė yra jos greitis ir atstumas, iš kurio ją galima iššauti. Paprasčiau tariant, jokia šiuolaikinė Rusijos ar užsienio oro gynybos sistema nepajėgi numušti taikinių už 2000 kilometrų“, – teigia ekspertas.

Anot jo, „Kinzhal“ gali įsibėgėti iki 10 machų greičio (apie 12 240 km/h) ir būtų nepavejamas šiuolaikinėms priešraketinėms sistemoms.

„Kad raketa numuštų kitą raketą danguje, pirmoji turi būti greitesnė už pastarąją ir perimti ją danguje savo skrydžio trajektorijoje. Jokia dabartinė oro gynybos sistema nepajėgi to padaryti“, – priduria jis.

 

Hipergarsinė jūrinė raketa „Zircon“

2021 m. lapkričio pabaigoje Rusijos kariuomenė sėkmingai išbandė jūroje veikiančią hipergarsinę raketą „Zircon“. Šį kartą laivynas patikrino, kiek ginklas tinka antvandeniniams karo laivams (anksčiau buvo bandomas tik povandeniniams laivams).

„Bandymai buvo tokie sėkmingi, kad kariuomenės vadovybė savo laivynui užsakė neskelbtiną skaičių šių raketų. Taigi nuo 2022 metų sausio Rusijos laivai bus pradėti apginkluoti šiomis hipergarsiėmis raketomis. Nepaisant to, povandeninių laivų apginklavimas dėl nežinomų priežasčių atidėtas iki 2025 m.“, – sako Dmitrijus Litovkinas, „Nepriklausomos karinės apžvalgos“ vyriausiasis redaktorius.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(32)
(20)
(12)

Komentarai (3)