[Karšta tema] Kas buvo Volodymyras Zelenskis iki tapdamas prezidentu: kaip komikas virto nacionaliniu didvyriu (Foto, Video)  ()

Volodymyras Zelenskis buvo aktorius, vaidinęs Ukrainos prezidentą televizijos laidoje „Žmonių tarnas“, kol 2018 m. paskelbė, kad nori savo asmenybę ekrane paversti realybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu visame pasaulyje transliuojami vaizdo įrašai, kuriuose Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis aprašo savo šalies didvyriškas pastangas atremti Rusijos pajėgas.

Socialinių tinklų klipuose jis pasirodo nesiskutęs, dėvi kasdienius žalius karinius marškinėlius ir save apibūdina kaip „priešo taikinį numeris vienas“.

Zelenskiui įžymybių pasaulis nėra svetimas. Kas jis buvo iki tampant Ukrainos lyderiu?

Volodymyras Zelenskis, kuriam dabar 44 metai, gimė 1978 metų sausio 25 d. žydų šeimoje rusakalbiame Kryvyi Rih mieste, pietrytiniame regione tuometinėje Ukrainos Sovietų Socialistine Respublikoje. Kai jam buvo 12 metų, iširo Sovietų Sąjunga ir Ukraina atgavo nepriklausomybę.

Kai jis buvo mažas, jo šeima ketveriems metams persikėlė į Erdenetą, Mongoliją, prieš grįždama į Kryvyy Rih, kur Zelenskis įstojo į mokyklą. Žydų tėvų sūnui paauglystėje buvo pasiūlyta galimybė studijuoti Izraelyje, tačiau tėvui atsisakius jį išleisti, jis liko Ukrainoje.

 

Kaip ir daugelis žmonių iš Ukrainos Dniepropetrovsko srities, jis užaugo kaip rusakalbis, tačiau taip pat laisvai kalbėjo ukrainiečių ir anglų kalbomis. 1995 m. įstojo į Kryvyy Rih ekonomikos institutą, vietinį Kijevo nacionalinio ekonomikos universiteto padalinį, o 2000 m. baigė teisės studijas.

Nors studijavo teisę Kijevo ekonomikos universitete, bet Zelenskis visada labiau domėjosi komedija, o būdamas 17 metų prisijungė prie Ukrainos KVN TV komedijos lygos ir subūrė savo komandą „Kvartal 95“ (pavadintas pagal vieną Kryvyi Rih miesto rajoną, kuriame gyveno Zelenskis).

 

Po kelerių metų sėkmės, kai apkeliavo daugybę kitų buvusių Sovietų Sąjungos valstybių, komedijos trupė „Kvartal 95“ įkūrė savo prodiuserinę kompaniją ir pradėjo kurti televizijos laidas Ukrainos kanalui „1+1“.

Iki tol gerai žinomas Zelenskis suvaidino daugelyje romantinių komedijų, įskaitant „Meilė dideliame mieste“ ir „8 nauji pasimatymai“.

Tačiau 2015 m. naujas vaidmuo – mokytojo tapusio Ukrainos prezidentu – pakeitė jo gyvenimą amžiams.

Seriale „Žmonių tarnas“ Zelenskis vaidino mokytojo Vasilio Petrovičiaus Holoborodko personažą, kuris netikėtai tampa savo šalies lyderiu po to, kai internetinį vaizdo įrašą, kuriame jis šmeižia korumpuotus politikus, peržiūrėjo milijonai žmonių.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()