[Žinios trumpai] Pagaliau tai įvyko! JAV ir ES paskelbė, kad Rusija bus atjungta nuo SWIFT bankų sistemos: ilgiausiai tam priešinosi viena valstybė (Video)  ()

Jungtinės Valstijos ir Europos šalys šeštadienį susitarė skirti didžiausias iki šiol žalingiausias finansines sankcijas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-27 [Žinios trumpai] Pagaliau tai įvyko! JAV ir ES paskelbė, kad Rusija bus atjungta nuo SWIFT bankų sistemos: ilgiausiai tam priešinosi viena valstybė (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos ir keli pagrindiniai Vakarų sąjungininkai šeštadienio vakarą susitarė pašalinti tam tikrus Rusijos bankus iš didelio saugumo SWIFT bankų sistemos, jungiančios pagrindines viso pasaulio bankų sistemas.

Tai yra visiškas JAV ir Europos sąjungininkų nuomonės pakeitimas, praėjus vos dviem dienoms po to, kai pareiškė, kad jie nerekomenduos atjungti Rusiją nuo SWIFT – toks sprendimas labai papiktino Ukrainą.

Europos Sąjunga, Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė ir kitos sąjungininkės nuolat didino savo sankcijų intensyvumą nuo to laiko, kai Rusija praėjusios savaitės pabaigoje pradėjo invaziją.

Vokietija buvo paskutinė šalis, kuri priešinosi SWIFT sankcijoms.

Jei priemonės bus visiškai įgyvendintos, kaip planuota, jos smarkiai pakenks Rusijos ekonomikai ir labai apribos jos galimybes importuoti ir eksportuoti prekes.

 

SWIFT yra elektroninių mokėjimų pranešimų sistema (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) ir naudojama daugiau nei 11 000 bankų 200 šalių. Nors tai nėra mokėjimo sistema, tai būdas bankams visame pasaulyje bendrauti tarpusavyje prieš keičiantis lėšomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: