[Karšta tema] Ką sako Rusijos karo belaisviai? (Video)  ()

Nors Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi tik tris dienas, Ukrainos pajėgos jau sulaikė kelis šimtus Rusijos karių. Ką jie sako, kai yra sulaikyti? Paklausykite, jei suprantate rusų kalbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad Ukrainos pajėgos turi tam tikrą karo belaisvių registravimo ir filmavimo procedūrą. Kariai privalo prisistatyti, pasakyti kokiam daliniui priklauso ir kokias pareigas jame užima. Jų klausiama, ar jie turi tėvus. Jei rusų kariai mintinai atsimena savo tėvų numerius, jiems skambinama.

Štai tokio pokalbio pavyzdys:

Sulaikytas rusų karys tėvams iš karto pasako, kad yra nelaisvėje. Jo tėvai nustemba, tačiau, atrodo, ne iš karto supranta, kad jis - karo belaisvis. Viskas pasikeičia, kai karys pripažįsta, kad yra Ukrainoje. Svarbu - netrukus jis ima tvirtinti, kad nežinojo, kad čia važiuoja.

Štai Charkove į nelaisvę patekę rusų tankistai:

Jie teigė, kad nenorėjo vykti į Ukrainą. Paklaustas, ar Ukrainoje rado fašistų, karys atsako, kad ne - jo nuomone, Ukrainoje gyvena taikūs žmonės. Rusų kariai taip pat teigia, kad labai nori namo.

Šis belaisvis papasakojo daugiau:

Jis labai ramiai, detaliai išdėsto tai, kad operacijas prieš Ukrainą vykdo ir Baltarusijos kariai.

Dauguma nufilmuotų belaisvių teigia, kad nežinojo, jog vyksta į Ukrainą, arba apie tai sužinojo labai vėlai. Žinoma, tokius atsakymus privalu vertinti kritiškai - priešo rankose atsidūrę kariai yra išsigandę ir vengtų sakyti ką nors, kad sukeltų pyktį.

 

Ukrainos kariai teigia, kad su belaisviais elgiasi gerai. Vienas karys savo rusams dedikuotame vaizdo įraše netgi teigė, kad „galbūt tai yra klaida“. Ukraina kuria karštąją liniją Rusijos karių šeimoms (daug kur sakoma paprasčiau - „mamoms“), kad jos galėtų paskambinti ir sužinoti apie savo sulaikytus sūnus. Ukraina taip pat kreipėsi į Raudonąjį Kryžių, prašydama surinkti Rusijos karių palaikus ir grąžinti juos į Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: