[Žinios trumpai] Rusijos kariuomenė netoli Ukrainos sienos dislokuoja termobarinį ginklą TOS-1, galintį akimirksniu išgarinti žmonių kūnus (Video)  ()

Filmuotoje medžiagoje iš Rusijos, netoli Ukrainos sienos matyti termobarinė raketų paleidimo priemonė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-26 [Žinios trumpai] Rusijos kariuomenė netoli Ukrainos sienos dislokuoja termobarinį ginklą TOS-1, galintį akimirksniu išgarinti žmonių kūnus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše, kuriuo socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo CNN korespondentas Frederikas Pleitgenas, matomas sunkusis liepsnosvaidis TOS-1, galintis šaudyti termobarinėmis raketomis, sumontuotomis ant T-72 tanko važiuoklės.

Filmuota medžiaga buvo užfiksuota į pietus nuo Belgorodo, sakė Pleitgenas, kuris yra maždaug 70 km atstumu nuo Charkovo (Ukraina).

TOS-1 pirmą kartą buvo panaudotas per sovietų karą Afganistane, taip pat buvo dislokuotas Čečėnijoje ir Sirijos pilietiniame kare.

Jis gali paleisti dviejų tipų kovines galvutes – padegamąsias ir kuro-oro sprogmenis. Pastarosios, dar vadinamos vakuuminėmis arba termobarinėmis raketomis, naudoja deguonį iš aplinkinio oro, kad sukurtų aukštos temperatūros sprogimą.

 

Ginklų sistema yra ypač efektyvi prieš įsitvirtintus pastatus. TOS-1A naudojamas pastatams, lauko įtvirtinimams ir bunkeriams išvalyti. Jie yra daug destruktyvesni nei įprasti sprogmenys.

 

Termobariniai ginklai gali išgarinti žmonių kūnus ir sutraiškyti vidaus organus.

Vakarų pareigūnai pirmą kartą viešai išreiškė susirūpinimą, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali panaudoti termobarines bombas, kad perimtų Ukrainos kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()