[Žinios trumpai] Rusijos FSB informatorius perspėjo, kad Vladimiro Putino invazija į Ukrainą bus „visiška nesėkmė“  (1)

Net pati Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) nežinojo apie Vladimiro Putino planus užpulti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak FSB informatoriaus, bendras žuvusių rusų skaičius galėjo viršyti 10 000. Tačiau Rusijos gynybos ministerija Maskvoje pripažino tik 498 karių žūtį Ukrainoje.

Pasak „The Times“, informatorius taip pat sakė, kad Kremliuje niekas nežino tikslaus žuvusiųjų skaičiaus, nes „prarado ryšį su pagrindiniais padaliniais“.

FSB pareigūnams buvo įsakyta įvertinti Vakarų sankcijų poveikį: „Turite parašyti analizę taip, kad Rusija taptų nugalėtoja... kitaip tai reikš, kad neatlikote gero darbo“.

„Mes elgiamės intuityviai, emocijomis... mūsų statymas turės būti vis aukštesnis, tikintis, kad staiga mums kažkas pagaliau pasiseks. Tačiau apskritai Rusija neturi išeities. Galimos pergalės variantų nėra, tik pralaimėjimas“.

 

FSB informatorius ataskaitoje teigia, kad Rusijai reikės daugiau nei 500 000 žmonių, kad okupuotų Ukrainą. Pasak jo, Kremlius nustatė „laikiną terminą“ iki birželio, nes baiminasi, kad Rusijos ekonomika gali žlugti.

Dokumentą paskelbė Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Vladimiras Osečkinas, valdantis antikorupcinį tinklalapį Gulagu.net.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: