[Žinios trumpai] Tarptautinė atominės energijos agentūra nerimauja dėl Černobylio AE darbuotojų - tai gali pakenkti branduoliniam saugumui  ()

Jungtinių Tautų Tarptautinė atominės energijos agentūra (IAEA)išreiškė nerimą dėl Rusijos pajėgų okupuotos Černobylio zonos. Didžiausia pasaulio branduolinė nelaimė, įvykusi 1986 metais, privertė žmones apleisti šią zoną, o dabar čia šeimininkauja rusų kariai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-09 [Žinios trumpai] Tarptautinė atominės energijos agentūra nerimauja dėl Černobylio AE darbuotojų - tai gali pakenkti branduoliniam saugumui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos į Černobylio zoną įsiveržė praėjus vos kelioms valandoms po invazijos pradžios. Akivaizdu, kad Černobylio atominės elektrinės bei aplinkinių vietovių okupacija buvo svarbus tikslas, todėl jau vasario 24 dieną istorinės katastrofos teritorija pateko į Rusijos karių rankas. IAEA iš karto pradėjo stebėti situaciją ir perspėjo, kad kariniai veiksmai šioje teritorijoje yra vengtini bet kokia kaina. Dabar susidūrimai Černobylyje nevyksta, tačiau kyla kitų saugumo problemų.

IAEA praneša, kad nebeturi galimybių nuotoliniu būdu stebėti Černobylio elektrinės parametrų. IAEA gali stebėti kone visas pasaulio branduolines elektrines. Tai - papildomas saugumo sluoksnis, kuris Černobylio atveju buvo prarastas.

Be to, IAEA teigia, kad 210 Černobylio darbuotojų be reikšmingų pertraukų dirba jau dvi savaites. Tai yra, nuo zonos okupacijos pradžios. Rafaelis Grossi, IAEA vadovas teigia, kad Černobylio darbuotojų patiriamas stresas jam kelia nerimą. Jis pabrėžia, kad jų poilsis yra ir saugumo klausimas. Grossi prašo užtikrinti tvarkingą Černobylio darbuotojų darbo-poilsio grafiką, reguliarų pamainų keitimąsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()