[Žinios trumpai] Ukraina atskleidė slaptą ir gudrų būdą, kaip Rusijos specialiosios tarnybos gauna duomenis Ukrainoje: „jokiais būdais nenaudokite aplikacijos „Zello“, ją valdo priešas!“  (2)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos paragino nenaudoti Rusijos specialiųjų tarnybų sukurtos aplikacijos „Zello“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Zello“ tapo vienu iš okupanto žvalgybos informacijos gavimo kanalų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginės komunikacijos departamentas paragino ukrainiečius vengti naudoti „Zello“ aplikaciją, kurią sukūrė Rusijos programuotojai.

Apie tai buvo pranešta tarnybos „Facebook“ puslapyje.

Pastebima, kad aplikacija „Zello“, arba vadinamasis socialinis radijas, išplito dėl galimybės vienu metu perduoti balso žinutes daugybei žmonių. Tūkstančiai Ukrainos aktyvistų atsisiuntė „Zello“, kad koordinuotų savo veiksmus Orumo revoliucijos (Euromaidano) metu. Po Maidano pergalės interneto radijo populiarumas iš Kijevo persikėlė į Ukrainos rytus.

„Dar visai neseniai ukrainiečiai „Zello“ laikė gana saugia programėle. Tuo pat metu mūsų šalies specialiosios tarnybos gavo nepaneigiamų įrodymų, kad Rusijos įsibrovėliai sugebėjo gauti ir sukaupti nemažus kiekius naujausios techninės informacijos apie aplikacijos vartotojus, kuri leido identifikuoti šios paslaugos naudotojus. Dėl šio atpažinimo „Zello“ programa tapo vienu iš Rusijos specialiųjų tarnybų žvalgybos informacijos gavimo kanalų.“

 

Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta pirmiau, Ukrainos ginkluotosios pajėgos prašo vengti naudoti „Zello“.

„Atminkite: „Zello“ valdo priešas ir šia programėle naudojasi Ukrainos patriotų paieškai ir kovai su jais“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai (2)