[Žinios trumpai] Arestovičius paaiškino, kodėl ukrainiečiams nebuvo pranešta apie neišvengiamą karą su Rusija: tai išgelbėjo šalį nuo garantuoto pralaimėjimo  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius pažymėjo, kad Kremliuje tokio scenarijaus buvo tikimasi, tačiau Ukrainos valdžia veikė sutartinai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-08 [Žinios trumpai] Arestovičius paaiškino, kodėl ukrainiečiams nebuvo pranešta apie neišvengiamą karą su Rusija: tai išgelbėjo šalį nuo garantuoto pralaimėjimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentūra paaiškino, kodėl ukrainiečiams nebuvo pranešta apie visapusiškos Rusijos invazijos neišvengiamybę, nors apie Kremliaus planus jie žinojo likus bent mėnesiui iki karo. Pasak prezidento patarėjo Oleksijaus Arestovičiaus, tai buvo padaryta siekiant išvengti „visa apimančio chaoso“.

Tai Arestovičius pareiškė interviu  ISLND televizijai.

Pasak jo, Ukraina patikimo patvirtinimo, kad Rusija ruošiasi invazijai, sulaukė gruodžio pradžioje. Tuo pačiu metu niekas neįvardijo konkrečios datos.

Tuo pat metu Ukraina pradėjo pasiruošimą gynybai: buvo telkiamas rezervas, vyko pratybos, darbas su vietos valdžia.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6404

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Kartu valdžia nusprendė nepranešti ukrainiečiams, kad karas neišvengiamas, nes ši žinia išprovokuos masinį piliečių išvykimą iš šalies. Arestovičius pažymėjo, kad 8–12 milijonų pabėgėlių tiesiog užtvertų kelius automobiliais, neleisdami Ukrainos kariuomenei patekti į gynybos linijas. Tai prisidėtų prie agresoriaus ir jo žaibiško karo planų.

„Rusijos karinei vadovybei tai labai pageidautina situacija. Šiuo atveju tikriausiai pralaimėtume šį karą ir kairįjį Dniepro krantą iš karto. Jokiu būdu nesusitvarkytume su tokia situacija ir vienintelė išeitis būtų tiesiog spausti savuosius. Ir dabar kyla klausimas: koks sprendimas turėjo būti priimtas? Arba tylėti, arba palikti paralyžiuotą šalį ir tikriausiai pralaimėti pusę šalies“, – sakė Arestovičius.

 

Patarėjas pridūrė, kad valdžios laukė sunkus pasirinkimas, nes teko rinktis tarp blogų ir labai blogų variantų.

Nebuvo gerų variantų. Pagal visus šalies vadovybės svarstytus scenarijus mūsų valstybė „nebūtų ištraukusi“ karo, jei ukrainiečiams iš karto būtų pasakyta tiesa apie Rusijos invaziją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: