[Žinios trumpai] Slovakija toliau nesustoja – Ukraina gali gauti galingą, modernią savaeigę artileriją „Zuzana“: kas tai per ginklas? (Video)  (1)

Ukraina gaus 2 įrangos baterijas, tai yra 16 transporto priemonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-09 [Žinios trumpai] Slovakija toliau nesustoja – Ukraina gali gauti galingą, modernią savaeigę artileriją „Zuzana“: kas tai per ginklas? (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina iš Slovakijos gali įsigyti savaeigių artilerijos sistemų „Zuzana“. Derybos dėl šios įrangos pirkimo beveik baigtos. Apie tai praneša Dennikn.sk.

Ukraina gaus 2 įrangos baterijas, tai yra 16 transporto priemonių.

Savaeigės artilerijos instaliacijos „Zuzana“ kalibras yra 155 mm, šūvio nuotolis – beveik 40 kilometrų. Reikalingas mokymo laikotarpis yra nuo 1 savaitės. Operacijų ir šaudymo metu ekipažas lieka viduje.

Anksčiau Slovakija Ukrainai perdavė oro gynybos sistemą S-300.

155 mm savaeigė haubica „Zuzana“ yra slovakų artilerijos sistema su 45 kalibro pabūklu ir automatiniu krautuvu sviediniui ir užtaisui užtaisyti. Tai 152 mm SpGH DANA savaeigės haubicos evoliucija.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Sistema pasižymi dideliu nuotoliu, dideliu tikslumu ir ugnies greičiu, greitu pasiruošimu šaudyti ir aukštu mobilumo lygiu, kurį užtikrina modifikuota TATRA 8x8 važiuoklė.

Ginklo konstrukcija leidžia naudoti bet kokius rinkoje esančius NATO standarto 155 mm šovinius. Priešgaisrinės kontrolės sistema įgalina kelių ratų vienalaikio smūgio (MRSI) režimą. Viena iš unikalių „Zuzana“  savybių yra ta, kad ginklas yra sumontuotas išorėje tarp dviejų visiškai atskirtų bokštelio skyrių. Dėl to įgula yra natūraliai apsaugota nuo bet kokios potencialiai pavojingos ginklo ir automatinio įkroviklio mechanikos, be to, įgula yra apsaugota nuo šaudymo metu susidarančių dujų.

 

Šiuo metu, savaeigėmis haubicomis „Zuzana“ yra ginkluotos Slovakijos ir Kipro ginkluotosios pajėgos.

Beje, įdomus pastebėjimas – dabartinės Slovakijos prezidentės vardas yra Zuzana Čaputová.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(1)
(132)

Komentarai (1)