[Žinios trumpai] Dešimtys elitinių Rusijos Pskovo desantininkų atsisakė kovoti Ukrainos kare – už tai jau sulaukė pasekmių  ()

Nepriklausomas Rusijos laikraštis „Pskovskaya Gubernia“ rašo, kad iki 60 Rusijos desantininkų iš vieno padalinio Pskovo srityje atsisakė kariauti Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariai buvo atleisti, o kai kuriems gresia baudžiamasis persekiojimas už dezertyravimą arba įsakymo nevykdymą, rašo laikraštis savo „Telegram“ kanale.

„Pskovskaya Gubernia“ yra Rusijos laikraštis, žinomas dėl savo nepriklausomų reportažų. Šalyje vykstant susidorojimui su nepriklausoma žiniasklaida, praėjusį mėnesį valdžios institucijos surengė kratas laikraščio biuruose ir aukšto rango darbuotojų namuose, teigia Žurnalistų apsaugos komitetas.

Vietos aktyvistas Nikolajus Kuzminas, kuris yra susijęs su opozicine Rusijos partija „Jabloko“, „Telegram“ pranešimą patvirtino.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6223

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Kuzminas sakė kalbėjęs su vairuotoju, kuris dalį desantininkų iš Baltarusijos pargabeno atgal į Pskovą – svarbią Rusijos oro desantininkų bazę.

Rusijos karinės oro desantinės pajėgos Ukrainoje patyrė didelių nuostolių, o tai pakirto jų ankstesnį „elito“ statusą.

Vienas desantininkų dalinys – garsusis 331-asis gvardijos desantininkų pulkas – neteko savo vado pulkininko Sergejaus Sucharevo ir dar mažiausiai 39 narių.

 

Rusijos pajėgos patyrė didelių nuostolių nuo tada, kai pradėjo invaziją į Ukrainą, o pranešimai rodo, kad moralė prastėja.

Pranešama, kad Pskovo desantininkai ne vieninteliai atsisakė kautis.

Mažiausiai 11 Rusijos Rosgvardijos nacionalinės gvardijos narių Chakasijos regione taip pat sukilo, pranešė „Newsweek“, remdamasis rusų kalba leidžiamu naujienų leidiniu „New Focus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()