[Žinios trumpai] Rusija peržengia visas ribas: sukūrė padirbtą BBC video apie Kramatorsko išpuolį ir intensyviai platina internete (Video)  ()

Balandžio 8 dieną įsibrovėliai pradėjo raketų ataką Kramatorsko geležinkelio stotyje. Per išpuolį žuvo 57 žmonės, 109 buvo sužeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai sumontavo vaizdo įrašą su BBC stiliaus antraštėmis. Vaizdo įrašas esą įrodė, kad būtent Ukraina praėjusią savaitę įvykdė ataką Kramatorsko geležinkelio stotyje. Britų transliuotojas jau paneigė Rusijos teiginius ir patvirtino, kad paviešinta informacija yra netikra.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Vaizdo įraše kalbama apie Ukrainos „klastočių kūrimą pasauliniu mastu“, minimos žudynės Bučoje. Kaip rašo portalas „Meduza“, vaizdo įrašas buvo plačiai naudojamas prokremliškos žiniasklaidos pranešimuose, tačiau jis nebuvo pasiekiamas oficialiuose BBC šaltiniuose.

 

Britų transliuotojas vėliau paskelbė paneigimą: „Mes žinome apie netikrą vaizdo įrašą, kuriame teigiama, kad Ukraina buvo atsakinga už praėjusią savaitę įvykdytą raketų ataką Kramatorsko geležinkelio stotyje. BBC imasi veiksmų, kad vaizdo įrašas būtų pašalintas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()