[Žinios trumpai] Į nelaisvę paimtas rusų karys pasakoja neįtikėtiną istorija: „kai pasakiau, kad nepulsiu civilių, leitenantas į mane metė granatą“  ()

Į Rusijos karį Konstantiną Aleksejevą pataikė jo vado mesta granata, po to, kai jis atsisakė vykdyti įsakymą pulti Ukrainos kaimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu jis yra karo belaisvis ir gydomas Zaporožės karo ligoninėje Ukrainoje. Čia jis kalbėjosi su žurnalistais ir galėjo papasakoti savo istoriją.

Aleksejevas tikino priklausantis 58-osios motorizuotos armijos 50-ajam pulkui. Jų užduotis buvo per septynias dienas užkariauti kaimą netoli Zaporožės miesto.

„Kai savo akimis pamačiau, kad bombarduojami kaimai, kuriuose gyvena nekalti žmonės, šeimos, vaikai, supratau, kad klydome. Vėliau pulko vadui pulkininkui leitenantui Maliginui buvo įsakyta šturmuoti Zaporožę. Maliginas ir jo kariai atsisakė vykdyti savo viršininkų iškeltą kovinę užduotį“, – sakė jis, praneša „Suspilne Media“. 

Pasak jo, vadas mūšio įsakyme parašė, kad atsisako vykdyti paskirtą kovinę užduotį, o visas taktinio bataliono grupės štabas palaikė tokį sprendimą.

Tačiau balandžio 5 dieną kaimo puolimas vis tiek prasidėjo. 

„Tuomet pasakiau leitenantui, kad šio įsakymo nevykdysiu. Nes jie ten civiliai, aš geriau pasiduosiu. Jis manęs paklausė: „Ar tu tikras? Aš pasakiau taip“. Tada jis paėmė granatą ir metė į mane. Ji sprogo 1 metro atstumu. Man pavyko ranka prisidengti veidą, tai viskas, ką prisimenu“, –  pasakojo vyras.

Kai rusų karys atgavo sąmonę, aplinkui buvo tik Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai. Jis iškart pasidavė ir buvo nuvežtas į ligoninę“.

 

„Apskritai Rusijos propaganda byloja, kad Ukrainoje yra daug nacių, kurie engia rusakalbius gyventojus. Aukščiausia vadovybė mums pasakė, kad jei atsisakysime vykdyti kovines misijas, būsime apkaltinti nusikaltimu ir gresia 15 metų kalėjimo. Mums taip pat buvo pasakyta: „Jei pateksite į karo nelaisvę, vadinasi, kuo greičiau būsite nužudyti“.

„Pamačiau tai savo akimis ir supratau, kad taip nėra. Žmonės čia mums siūlo medicininę priežiūrą, o mūsų vadovybė mums tik melavo ir kėlė tik klaidingas iliuzijas“, – apibendrino karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(81)
(1)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: