[Žinios trumpai] Ukrainos generalinis štabas: Rusija pradeda puolimą Donbase, vyksta mūšiai dėl Mariupolio  ()

Rusija pradeda puolimą Donbase, vyksta mūšiai dėl Mariupolio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donbase užfiksuoti Rusijos puolimo operacijos pradžios ženklai.

Apie tai feisbuke praneša Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas. Ir toliau tęsiasi okupantų raketų bei bombų smūgiai į pramonės ir civilinės infrastruktūros objektus.

Pagrindinės Rusijos Federacijos pastangos yra sutelktos į visišką Donecko ir Luhansko sričių teritorijos kontrolę bei anksčiau okupuotos teritorijos išlaikymą.

„Rytų operatyvinėje zonoje fiksuojami puolamosios operacijos pradžios ženklai. Slobožanskio ir Donecko operatyvinėse zonose agresorius suaktyvino puolimo operacijas tam tikrose srityse. Voluinės, Poleskio ir Seversko kryptimis priešo kariuomenės veikloje reikšmingų pokyčių nėra.“

Slobožanskio kryptimi Rusijos grupuotė, kurią sudaro atskiri Vakarų karinės apygardos 6-osios jungtinės ginkluotės armijos daliniai, Baltijos ir Šiaurės laivynų pakrančių kariai, toliau iš dalies blokuoja Charkovo miestą ir naikina miesto gyvenamuosius rajonus artilerijos ugnimi.

Iziumo kryptimi agresorius veikia atskiruose padaliniuose iš 1-osios tankų armijos, 20-osios Vakarų karinės apygardos jungtinės ginkluotės armijos, 35-osios ir 68-osios Rytų karinės apygardos kombinuotųjų ginklų armijų ir oro desantininkų. Tikimasi, kad ir toliau bus bandoma atakuoti Iziumo-Slavyansko ir Iziumo-Barvenkovo ​​kryptimis.

 

Netoli valstybės sienos su Ukraina, Belgorodo srities teritorijoje, pastebimos sraigtasparnių nusileidimo aikštelės.

Donecko ir Tavričeskos kryptimis okupacinių pajėgų grupuotė ir toliau daugiausia dėmesio skiria Limano, Kremenos, Popasnės ir Rubižnės gyvenviečių užgrobimui, taip pat visiškos Mariupolio miesto kontrolės įtvirtinimui.

Priešas sustiprino puolimo operacijas Severodonecko, Popasnės, Kurachovskio ir Zaporožės kryptimis. Siekdamas sustiprinti pastangas, priešas ir toliau telkia papildomus tankų ir artilerijos subvienetus.

 

Kovos dėl Mariupolio tęsiasi. Priešas vykdo puolimo operacijas jūrų uosto teritorijoje.

Južnobugskio kryptimi atskiri okupantų daliniai ir toliau pagrindines pastangas sutelkia į užimtų linijų laikymą ir Gynybos pajėgų karių grupės pozicijų apšaudymą. Priešas nesiliauja bandęs visiškai kontroliuoti Chersono srities teritoriją. Vykdo karines operacijas Aleksandrovkos kaimo srityje, bet nesėkmingai.

Priešo laivų grupės Juodosios ir Azovo jūrų vandenyse toliau izoliuoja Ukrainos jūros pakrantę, taip pat vykdo žvalgybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: