[Žinios trumpai] Generolas atsakė, ar Ukraina gali sugriauti Krymo tiltą po sėkmės su „Maskva“ ir kokį pyktį tai sukeltų  (5)

Generolas atsakė, ar Ukraina gali sugriauti Krymo tiltą po sėkmės su „Maskva“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Generolas atsakė, ar Ukraina gali sugriauti Krymo tiltą po sėkmės su „Maskva“ ir kokį pyktį tai sukeltų  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko atsakė į klausimą, ar Ukraina gali sugriauti Krymo tiltą taip, kaip sunaikino kreiserį „Maskva“.

Kaip jis sakė interviu „The Observer“, viso tilto gal ir ne, bet teoriškai tinkamu metu galima smogti, kai ant juo juda priešo kariuomenė.

„Kai buvo statomas tiltas, Rusijoje sakė, kad Ukraina neturi jokių raketų sistemų, viskas tik „ant popieriaus“. O dabar šie „popieriai“ nuskandino Rusijos flagmaną. Aišku, tai prestižo klausimas, bet smūgis į tiltą paaštrintų konfliktą dar labiau. Tai ne tik karinis, o karinis-politinis ėjimas“, – sako generolas.

 

Romanenkos teigimu, jei tiltą bus norima sugriauti, tai tik tada, kai juo judės karinės technikos kolona.

„Dar ne laikas smogti į tiltą, dar ne laikas smogti į Rusijos arsenalą Padniestrėje. Kol kas rusai apie tai sapnuoja baisius sapnus. Tačiau jų pabaiga jau priešakyje“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(0)
(191)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: