[Žinios trumpai] Pareigūnas: į Ukrainą plūsta dešimtys tūkstančių Rusijos samdinių – dabar Kremlius turi 4 tikslus  ()

Rusija kariauti Donbase dislokuoja iki 20 000 samdinių, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija dislokavo iki 20 000 samdinių iš Sirijos, Libijos ir kitų šalių, kad dalyvautų puolime Donbase.

Apie tai rašo „The Guardian“, remdamasis Europos pareigūnu.

Pareigūno teigimu, samdinių skaičius Rytų Ukrainoje svyruoja nuo 10 000 iki 20 000, tarp kurių yra sirų, karių iš Libijos ir „Vagnerio“ grupuotės užverbuotų kovotojų.

„Galiu jums pasakyti, kad iš tikrųjų matėme judėjimą iš šių sričių, Sirijos ir Libijos, į rytinį Donbaso regioną, ir šie vaikinai daugiausia naudojami kaip patrankų mėsa prieš Ukrainos pasipriešinimą. Tai pėstininkai. Jie neturi nei sunkiosios technikos, nei transporto“, – sakė pareigūnas.

Buvusiems Sirijos kariams už dalyvavimą karo veiksmuose Ukrainoje buvo siūloma nuo 600 iki 3 tūkstančių dolerių, priklausomai nuo jų rango ir patirties.

Samdinių metimas į frontą yra bandymas paspartinti Rusijos siekius užvaldyti kuo daugiau Rytų Ukrainos. Tai Vakarų gynybos pareigūnai apibūdina kaip skubėjimą iškovoti kokią nors pergalę, kurią Vladimiras Putinas gali paskelbti gegužės 9-ąją Maskvoje vyksiančiame kariniame parade.

Manoma, kad Kremlius šiame antrajame karo Ukrainoje etape turi keturis tikslus, sakė Europos pareigūnas: užimti Donbasą, užtikrinti sausumos tiltą į Krymą, kuriame itin svarbus apgultas Mariupolio miestas, užgrobti Chersono sritį, kad būtų užtikrintas gėlo vandens tiekimas į Krymą ir užimti papildomą teritoriją, kuri galėtų būti naudojama kaip buferis arba derybų pagrindas.

 

Manoma, kad Rusija vis dar turi tris ketvirtadalius ginkluotųjų pajėgų, su kuriomis ji pradėjo karą vasarį: 76 bataliono taktines grupes, iš viso apie 60 000 karių. Vakarų pareigūnai teigia, kad Rusijos armija susiduria su daugybe tų pačių apribojimų, dėl kurių ji pralaimėjo mūšyje dėl Kijivo ir Šiaurės Ukrainos regionų.

Ji turi logistinių iššūkių, nors tiekimo linijos į Donbasą yra trumpesnės ir daug kas priklausys nuo kelių ir geležinkelių būklės.

 

„Reikia nepamiršti, kad Rusijos kariuomenė yra labai priklausoma nuo geležinkelių, o traukinių tinklas ne kartą buvo pasipriešinimo taikiniu“, – sakė Europos pareigūnas. Be to, moralė rusų gretose yra žema ir smunka, sakė pareigūnas.

„Jiems nepatinka šis karas, nes jiems nepatinka mintis žudyti žmones, kalbančius rusiškai. Jie prarado daug bendražygių šiaurėje ir prarado laivyno kreiserį „Moskva“.

Trečia, rusai vis dar neturi garantuoto oro pranašumo, todėl negali teikti nuolatinės artimos oro paramos savo kariams ant žemės, sakė pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: