[Žinios trumpai] Vokietija patvirtino 100% apsaugą Lietuvai ir visoms Baltijoms šalims: „saugosime kiekvieną kampelį“  (1)

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock trečiadienį patikino Baltijos valstybes, kad palaikys jas galimos Maskvos grėsmės akivaizdoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO „saugos kiekvieną teritorijos kampelį kartu“, – sakė Baerbock po susitikimo su Latvijos kolega Edgaru Rinkevičiumi Latvijos sostinėje Rygoje. „Būdamos NATO sąjungininkės Latvija, Estija ir Lietuva gali „100% pasikliauti Vokietija““.

„Europos ir mūsų visų saugumas yra neatsiejamai susijęs su Baltijos šalių saugumu“, – sakė Vokietijos užsienio reikalų ministrė, trečiadienį pradėjusi trijų dienų kelionę po Baltijos respublikas – Latviją, Estiją ir Lietuvą.

Jos kolega iš Latvijos, paminėjęs lėtą Vokietijos ginklų tiekimo į Ukrainą tempą, sakė, kad „Vokietija yra patikima partnerė“.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Rygoje taip pat pareiškė, kad Berlynas yra pasiruošęs kariškai remti Ukrainą vidutinės trukmės ir ilguoju laikotarpiu – „tiek per artimiausius tris mėnesius, tiek per ateinančius trejus metus“.

Be to, ji pažymėjo, kad sunkesnės ginkluotės, pavyzdžiui, tankų, pristatymas „nėra tabu, nors kartais taip atrodo diskusijose Vokietijoje“.  

 

Vokietijos užsienio reikalų ministrė taip pat kalbėjo apie „nacionalistinį įniršį“, kuris įsitvirtina Rusijoje ir kelia įtampą Vokietijos visuomenėje, bet ir Latvijoje. „Mes neleisime, kad mūsų visuomenės būtų susiskaldžiusios siekiant įveikti mirtiną Rusijos priklausomybę nuo Rusijos energijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai (1)