[Žinios trumpai] Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas perspėja blogerius - neteikite pagalbos priešui  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas primena, kad rusai renka informaciją visur, įskaitant ir socialinius tinklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios socialiniuose tinkluose stipriai padaugėjo OSINT kanalų. OSINT - tai atvirų šaltinių žvalgyba. Aišku, dauguma tų kanalų yra agregatoriai - jie renka ir atpasakoja kitų surinktą turinį. Tačiau yra ir tokių, kurie iš tikrųjų vykdo atvirų šaltinių žvalgybą.

Problema ta, kad tarp keistuolių karo entuziastų, susirūpinusių žmonių ir tiesiog norinčiųjų greitos informacijos, tų kanalų auditorijose sukiojasi ir rusų žvalgai. Ukrainos karininkai pastebi, kad žmonės, dažnai nelinkintys nieko blogo, filmuoja jų karių ir technikos judėjimą. Tada ta informacija pasirodo socialiniuose tinkluose.

„Dar kartą visus raginu, ypač blogerius su didelėmis auditorijomis, viešai nesidalinti kovų, logistikos ir vadovybės sprendimais. Tik karinė vadovybė turi visą informaciją ir naudoja ją agresoriui atremti“, savo „Facebook“ rašo Zalužnas. „Pasitikėkite Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis. Mes dirbame savo darbą. Mes turime galingą, klastingą ir negailestingą priešą, kuris naudoja viską, kad sukeltų mums nuostolius. Netapkite jo įrankiu!“

(42)
(0)
(42)

Komentarai ()