[Žinios trumpai] „Anonymous“ paviešino sukrečiančius dokumentus: Rusijos ortodoksų bažnyčia prisideda prie ukrainiečių tautos naikinimo  ()

„Anonymous“ bei „DDoSecrets“ hakerių surinkti dokumentai rodo, kad Rusijos ortodoksų bažnyčia svariai prisideda prie Rusijos operacijų Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-25 [Žinios trumpai] „Anonymous“ paviešino sukrečiančius dokumentus: Rusijos ortodoksų bažnyčia prisideda prie ukrainiečių tautos naikinimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investigation.info rašo, kad Rusijos ortodoksų bažnyčia nuo kovo pradžios bendradarbiauja su Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija, organizuodama tai, ką tikriausiai jau galima vadinti ukrainiečių trėmimu.

Nepaprastųjų situacijų ministerija teikia ortodoksų bažnyčiai duomenis, o ši padeda organizuoti žmonių perkėlimus, kurie vyksta per bažnyčios labdaros struktūras ir Rusijoje esančių cerkvių tinklą. 

Kovo 30 dieną buvo paskelbta, kad iš Ukrainos į Rusiją perkelta 490 tūkstančių žmonių, maždaug 100 tūkstančių iš jų - vaikai. Atvežti žmonės buvo filmuojami, propaganda teigė, kad jie Ukrainą paliko savo noru. Tačiau yra žinoma, kad dažniausiai tai nėra tiesa. Į Rusiją atvežti Ukrainos gyventojai keliauja per kelis filtravimo lygius. Pirmajame Nepaprastųjų situacijų ministerijos specialistai vykdo apklausas. Antrajame - žmonės susiduria su Rusijos ortodoksų bažnyčios žmonėmis, kurie vykdo „dvasinį“ perkeltųjų filtravimą.

Daugybė Ukrainos žmonių yra išvežami tūkstančius kilometrų nuo savo šalies. Yra žinoma, kad kai kurie iš jų pasiekia rytinius Rusijos pakraščius. Jie laikomi cerkvių parūpintose prieglaudose, bet kas su jais vyksta tolimuose Rusijos kraštuose nėra žinoma. Daug Ukrainos gyventojų perkeliama į neturtingas Rusijos respublikas, kaip matyti pateiktuose dokumentuose ir žemėlapiuose.

 

Rusijos propaganda demonstruoja humanitarinę pagalbą iš Ukrainos išvykstantiems žmonėms. Tačiau po pirminių filmavimų šie žmonės Rusijai tampa problema, todėl ir bendradarbiaujama su Rusijos ortodoksų bažnyčia, kuri šio karo atžvilgiu toli gražu nėra neutrali.

(23)
(2)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: