„Daugiau galios vienose rankose“ - ką reiškia Elono Musko „Twitter“ perėmimas: žmonės jau palieka tinklą, sureagavo ir Baltieji rūmai (Video)  (14)

Elonas Muskas sudarė sandorį dėl „Twitter“ įsigijimo, pažadėdamas sumažinti platformos cenzūrą, todėl kyla klausimų, ką jo požiūris reikš „skaitmeninei miesto aikštei“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus teisių grupės išreiškė susirūpinimą, kad nuosaikumo trūkumas gali paskatinti neapykantos kurstymą.

Daugelis „Twitter“ vartotojų taip pat klausia, ar tai reiškia, kad įmonės sustabdytos paskyros bus grąžintos.

Labiausiai žinomas asmuo, kurio paskyra buvo pašalinta, buvo Donaldas Trumpas.

Po to, kai buvo paskelbta žinia apie susitarimą, žmogaus teisių grupės išreiškė susirūpinimą dėl neapykantos kurstymo socialiniame tinkle „Twitter“ ir galios, kurią ji suteiktų Muskui, kuris save vadina „laisvo žodžio absoliutu“.

Jis garsiai kritikavo platformos politiką, susijusią su turinio moderavimu, teigdamas, kad „Twitter“ turi būti tikras forumas žodžio laisvei.

Pareiškime po susitarimo jis žodžio laisvę pavadino „veikiančios demokratijos pagrindu“.

„Twitter“ temoje „Amnesty International“ sakė: „Esame susirūpinę dėl bet kokių veiksmų, kurių „Twitter“ gali imtis, kad sumenkintų vartotojų apsaugos politikos ir mechanizmų vykdymą.

„Paskutinis dalykas, kurio mums reikia, yra „Twitter“, kuris sąmoningai užmerkia akis prieš smurtines ir įžeidžiančias kalbas prieš vartotojus“.

Ar Trumpas grįš?

Donaldo Trumpo paskyra visam laikui buvo nutraukta praėjusiais metais po sausio 6-osios riaušių Kapitolijaus pastate Vašingtone.

Tačiau net jei jo „Twitter“ draudimas bus panaikintas, D. Trumpas sako, kad neplanuoja grįžti į „Twitter“, o pasirenka naudoti savo platformą „Truth Social“.

„Aš nedalyvausiu „Twitter“, o pasiliksiu „Truth Social““, – „Fox News“ sakė D. Trumpas. Jis pridūrė, kad tiki, kad Muskas, kurį pavadino „geru žmogumi“, „patobulins“ platformą.

 

Investicijų valdymo įmonės „TF International Securities“ technologijų analitikas Ming-Chi Kuo BBC sakė, kad D. Trumpas gali nuspręsti grįžti į platformą, jei dalyvaus 2024 metų JAV prezidento rinkimuose.

„Prieš kitus prezidento rinkimus nėra lengva sukurti platformą, turinčią didesnę įtaką nei „Twitter“.

Ar žmonės paliks „Twitter“?

Muskas sakė, kad tikisi, kad net stipriausi jo kritikai išliks platformoje, „nes būtent tai reiškia žodžio laisvė“.

Tačiau kai kurie vartotojai pagrasino palikti „Twitter“, o kiti jau pasitraukė.

Britų aktorė Jameela Jamil, geriausiai žinoma dėl vaidmens televizijos seriale „The Good Place“, sakė, kad mano, kad platforma „taps dar labiau neteisėta, neapykantą kurstančia, ksenofobiška, fanatiška, misoginistine erdve“.

 

„Norėčiau, kad tai būtų mano paskutinis tviteris“, – milijonui sekėjų pranešė Jamil.

Laukia neapibrėžtumas

11 narių „Twitter“ valdyba vienbalsiai sutiko su Musko pasiūlymu – parduoti jam kompaniją už 44 mlrd. USD.

Jackas Dorsey, kuris yra vienas iš „Twitter“ įkūrėjų ir vis dar yra jos valdyboje, sakė esąs laimingas, kad platforma „ir toliau tarnaus viešam pokalbiui“, nors nemano, kad „kas nors vienas turėtų turėti ar valdyti „Twitter““.

 

„Tačiau Elonas yra vienintelis sprendimas, kuriuo pasitikiu“, – pridūrė Dorsey. „Aš pasitikiu jo misija išplėsti sąmonės šviesą."

„Twitter“ vadovas Paragas Agrawalas taip pat kreipėsi į darbuotojus susitikime, kuriame sakė, kad bendrovės ateitis yra neaiški: „Kai sandoris bus baigtas, mes nežinome, kuria kryptimi platforma pakryps“, – pranešė Agrawal.

Baltųjų rūmų reakcija

Baltieji rūmai atsisakė komentuoti pirmadienį milijardieriaus Elono Musko sandorį dėl „Twitter“ įsigijimo, tačiau Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki pareiškė, kad prezidentas Joe Bidenas jau „seniai nerimauja dėl socialinės žiniasklaidos platformų galios“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai (14)