[Žinios trumpai] Vokietija Ukrainai duos 30 išskirtinių priešlėktuvinių tankų „Gepard“ - ką jie sugeba?  (3)

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht per viršūnių susitikimą JAV Ramšteino oro bazėje pareiškė, kad Berlynas pateiks Ukrainai 30 priešlėktuvinių tankų „Gepard“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešlėktuvinis tankas „Gepard“ skirtas dengti sausumos pajėgas, sunaikinti oro taikinius nuo 100 m iki 4 km ir aukštyje iki 3 km, skraidančius iki 350-400 m/s greičiu, taip pat antžeminius (paviršinius) taikinius iki 4500 m atstumu.

Jų važiuoklė panaši į „Leopard“ tanko, tačiau korpusas turi plonesnius šarvus. Įrengtos dvi 35 mm patrankos, kurių ugnies greitis yra 550 šovinių per minutę, 7,62 mm kulkosvaidis MG-3 ir du radarai. Šaudmenys – 310 vnt. sviedinių, įskaitant ir 20 šarvus pramušančių subkalibrinių sviedinių.

Be to, Chr. Lambrecht yra įsitikinusi, kad jos šalis imsis naujo vaidmens pasaulio saugumo srityje, sakoma Vokietijos gynybos ministerijos pranešime.

Kaip „Spiegel“ rašė anksčiau, remdamasis savo šaltiniais, greičiausiai Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat išmoks dirbti su artilerijos sistema „Panzerhaubitze 2000“, kurią Nyderlandai ketina tiekti Ukrainos kariuomenei.

 

Primename, kad Ramšteine 40 sąjungininkų šalių Gynybos ministrų susitikime, bus kalbama apie esamą situaciją Ukrainos fronte, Ukrainos ginkluotę ir šalies atstatymą pasibaigus karui.

Anksčiau Vokietijos įmonė „Rheinmetall Landsysteme“ kreipėsi į federalinę vyriausybę su prašymu leisti Ukrainai tiekti 100 pėstininkų kovos mašinų „Marder“.

Kaip anksčiau rašė technologijos.lt, balandžio 21 d. tapo žinoma, kad kanclerio Olafo Scholzo nurodymu Vokietijos Gynybos ministerija išbraukė visą sunkiąją ginkluotę iš karinės pagalbos Ukrainai sąrašo. Visų pirma iš jo dingo tankai „Leopard“, šarvuočiai „Puma“ ir „Marder“, „Boxer“ ir „Fuch“ šarvuočiai. Taigi sąrašas, kurį Ukraina pateikė Vokietijai su prašymu duoti ginklų kovai su rusų įsibrovėliais, buvo sutrumpintas nuo 48 iki 24 puslapių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (3)