[Žinios trumpai] Beprotybei ribų nėra: rusės masiškai plėšo lenkiškus „Vogue“ žurnalus (Foto)  ()

Balandžio mėnesio „Vogue“ žurnalo numeris Lenkijoje buvo išleistas su ukrainietės menininkės iliustracija ant viršelio. Atrodo, kad tai ne juokais įsiutino Rusijos moteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandį „Vogue“ numeris Lenkijoje išleistas su dviem viršeliais, iš kurių vienas skirtas Ukrainai.

„Vogue Polska“ nusprendė pasielgti kitaip nei visada ir žurnalo numerį balandžio mėnesį išleido su dviem viršeliais, viename  iš jų buvo Ukrainos menininkės darbas. Abejuose viršeliuose pavaizduoti emocionalūs meno kūriniai yra labai skirtingi, tačiau jie siunčia svarbią žinutę – galingą jėgą ir viltį, kad šis košmaras karo pavidale greitai baigsis“, – sakė lenkų „Vogue“ vyriausioji redaktorė Ina Lekiewicz.

Viename iš viršelių – ukrainietės Olenos Yemchuk, mados fotografės ir menininkės, darbas, o kitame – lenkų dailininkės Malgožatos Mirga-Tas, atstovavusios Lenkiją šių metų Venecijos bienalėje, darbas.

 

„Vogue“ žurnalas Lenkijoje prekyboje pasirodė nuo balandžio 1 dienos, tik  ne visi spėjo nusipirkti žurnalą  su viršeliu, skirtu Ukrainai. Aktyvistai praneša, kad spaudos kioskuose ir daugelyje prekybos centrų, leidinys buvo sudarkytas, suplėšant viršelį Ukrainos tema.

Ukrainietė Irina papasakojo „Life Today“ detales:

„Mano mama, sesuo, krikštamotė ir aš, palikome Kyjivą pirmąjį karo mėnesį, kai tapo neįmanoma atlaikyti nuolatinio apšaudymo ir sėdėjimo rūsyje. Mums pavyko persikelti į Lenkiją ir rasti būstą Gdansko mieste. Čia bandome įsilieti į gyvenimą, užsiimti veikla.

 

Labai laukėme naujo „Vogue Polska“ numerio išleidimo, tikėdamiesi palaikymo Ukrainos menui. Buvome labai nustebę, pamatę sudraskytą žurnalą.

Iš pradžių manėme, kad tai pavienis incidentas, bet  iš įvairių vietų plūdo žinutės, kad visi viršeliai su ukrainiečių iliustracija yra bjaurojami. Antrasis viršelis buvo neliečiamas ir visur išliko sveikas. Kai kreipėmės į prekybos centro vadovą, mums buvo pasakyta, kad darbuotojai pastebėjo rusų moteris, kurios sąmoningai plėšė žurnalus. Deja, moterų sulaikyti nepavyko.“

Gaila, bet rusų galvose įsitvirtino naikinimo virusas visko, kas nors kiek yra ukrainietiška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(3)
(24)

Komentarai ()