[Žinios trumpai] Rusijos TV propagandistai toliau siautėja – imituoja branduolinį išpuolį prieš Airiją: „viską nušluotų gigantiška 500 m aukščio cunamio banga“ (Video)  (5)

Tam Rusija galimai panaudotų naujausią eksperimentinį povandeninį ginklą. Į šį rusų klipą jau sureagavo Airijos valdžios atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valstybinio televizijos kanalo laidoje buvo transliuojami imitaciniai klipai, kuriuose užfiksuoti branduoliniai ginklai, naikinantys Airiją, reaguojant į JK paramą Ukrainai vykstant karui. Daugelis Airijos politikų stipriai sureagavo į laidą, ragindami diplomatiškai reaguoti į Maskvos akibrokštą.

Klipai sekmadienį buvo rodomi Rusijos Pirmojo kanalo dalyje, kurią sekmadienį pristatė laidos vedėjas Dmitrijus Kiseliovas. Viename iš klipų buvo sumodeliuota kompiuterinė grafika, kurioje branduolinio ginklo, paleisto vieno iš karinio jūrų laivyno povandeninių laivų, ataka.

Laidos vedėjas taip pat teigė, kad 100 megatonų kovinės galvutės sprogimas sukels „gigantišką iki 500 metrų aukščio cunamio bangą“.

Airija nėra tiesiogiai paminėta klipe, kuriame kalbama apie Britų salų puolimą. Tačiau filmuotoje medžiagoje matyti, kad Airijos ir Didžiosios Britanijos salas nušluoja branduolinis ginklas. „Nėra būdo sustabdyti šio povandeninio ginklo“, – vaizdo įraše sako vedėjas.

 

Segmentas buvo apie branduolinį povandeninį ginklą „Poseidon“ – eksperimentinį Rusijos ginklą. „Jis artėja prie savo tikslo 1 km gylyje 200 km/val. greičiu“, – teigia Kiseliovas.

 

Šie klipai yra naujausias griežtai kontroliuojamos Rusijos žiniasklaidos bandymas grasinti branduoline ataka JK už jos paramą Ukrainai.

Laida supykdė kelis Airijos politikus, kurie ragino reaguoti. Europos Parlamento narys Billy Kelleheris socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad Airijos vyriausybė turėtų perteikti Rusijai savo pasibjaurėjimą dėl laidos turinio.

Senatorius Tomas Clonanas interviu sakė, kad Airijos vyriausybė šiuo klausimu turi iškviesti Rusijos ambasadorių Jurijų Filatovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai (5)