[Žinios trumpai] Europai masiškai atsisakant rusiškų dujų, Rusijos dujų tiekimas į šią šalį išaugo net 60 procentų  ()

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ sekmadienį paskelbė apie reikšmingą eksporto augimą, nors energijos eksportas į Europą išlieka neaiškus dėl vykstančių karo veiksmų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-04 [Žinios trumpai] Europai masiškai atsisakant rusiškų dujų, Rusijos dujų tiekimas į šią šalį išaugo net 60 procentų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykstant karui Ukrainoje, Rusijos dujų tiekimas Kinijai per pirmuosius keturis 2022 m. mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo net 60 procentų.

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ sekmadienį paskelbė apie reikšmingą eksporto augimą, nors energijos eksportas į Europą tebėra neaiškus dėl vykstančių karo veiksmų ir Vakarų griežtėjančių sankcijų Rusijai.

Tiekimai buvo vykdomi dujotiekiu „Power of Siberia“ pagal „Gazprom“ ir „China National Petroleum Corporation“ (CNPC) sutartį, pranešė bendrovė „Russia Today“.

Pekinas susilaikė nuo griežto Rusijos invazijos į Ukrainą pasmerkimo, tik ragino ieškoti diplomatinio sprendimo.

Energetikos nesutarimai tarp Rusijos ir Vakarų lėmė, kad nuo metų pradžios dujų tiekimas šalims, nepriklausančioms buvusiai Sovietų Sąjungai, per pastaruosius keturis mėnesius sumažėjo 26,9 proc.

 

Be to, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau buvo įsakęs „nedraugiškoms šalims“, tarp kurių yra Europos Sąjunga (ES), mokėti už dujas Rusijos rubliais.

Iš pradžių ES atmetė naujas Maskvos taisykles, pavadindama jas „šantažu“, tačiau Europos Komisija neseniai pareiškė, kad gali būti būdų už rusiškas dujas atsiskaityti rubliais nepažeidžiant sankcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(9)
(-4)

Komentarai ()