[Žinios trumpai] JAV išbandė naują priešlaivinę bombą: nufilmuotas įspūdingas vaizdas, kaip vienu smūgiu sunaikinamas laivas (Video)  ()

JAV oro pajėgos sukūrė ir išbandė niokojančią „greitai nuskandinančią“ bombą, kuri leis pigiau vykdyti priešo laivų smūgius daug didesnėje teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Meksikos įlankoje įvykdyta ataka prieš krovininį laivą. Laivas tiesiog lūžo pusiau ir nuskendo.

Modifikuotą bombą balandžio 28 d. numetė JAV naikintuvas „F-15E Strike Eagle“, parodydamas, kaip būsimos pajėgos kovos su priešo laivais jūrų karo zonose.

JAV oro pajėgų tyrimų laboratorija (AFRL) ir Eglin oro pajėgų bazės integruota bandymų komanda dirbo kartu, kad pagamintų naują raketą.

Naujoji technologija leis JAV oro pajėgoms vykdyti atakas už nedidelę kainą.

Tai taip pat drastiškai sumažins pavojų, nes povandeniniai laivai, paleidę torpedą, atskleidžia savo poziciją.

Bandomasis krovininis laivas per kelias sekundes po sprogimo virto rūkstančių griuvėsių krūva.

Sveikindamas naujosios bombos sėkmę, ARFL programos vadovas Kirkas Herzogas sakė, kad naujoji bomba padidins žuvusiųjų skaičių „daug didesniame plote“.

Jis sakė: „Karinio jūrų laivyno povandeninis laivas turi galimybę bet kuriuo metu paleisti ir sunaikinti laivą viena torpeda.

„Tačiau „Quicksink“ [Joint Capability Technology Demonstration] tikslas yra sukurti nebrangų metodą, leidžiantį pasiekti torpedų tipo žudynes iš oro daug didesniu greičiu ir daug didesniame plote.“

 

Pulkininkas Tony Meeksas, AFRL ginkluotės direktorato direktorius, pridūrė, kad „Quicksink“ yra „atsakymas“ į „skubų poreikį neutralizuoti jūrų grėsmes visame pasaulyje“.

Vadovo rinkinys, pavadintas „Jungtinė tiesioginės atakos amunicija“, buvo naudojamas „Quicksink“ iš nevaldomos bombos paversti bet kokiomis oro sąlygomis tiksliai valdomu ginklu. Jis buvo sukurtas tam, kad su GPS pagalba integruota vidinės navigacijos sistema galėtų užfiksuoti judančius taikinius.

Bandomoji raketa po krovininiu laivu susprogdino bombą su GPS navigacija.

Misija buvo vertinama kaip sėkminga, nes JAV kariuomenė siekia modernizuoti karą jūroje.

 

Apskaičiuota, kad JAV povandeninis laivas kainuoja iki 2,8 milijardo dolerių už vienetą, o vienas bandyme naudojamas F-15EX kainuoja maždaug 88 milijonus dolerių.

Ir mažai tikėtina, kad priešo karo laivai po apačia turės šarvus, o mažuma jų gali pasigirti priešlėktuviniais pajėgumais.

JAV prezidentas Joe Bidenas pažadėjo 1,32 mlrd. USD finansuoti naujiems naikintuvams ir 133,5 mln. USD avansą būsimiems orlaiviams įsigyti.

Investicijos reikš, kad JAV oro pajėgos galėtų maksimaliai padidinti savo žudymo ant vandens skaičių už nedidelę dalį ankstesnių sąnaudų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()