[Žinios trumpai] CŽA šokiruota, kiek daug rusų pasisiūlė išduoti Rusiją: paskelbė, koks yra saugiausias būdas dalytis informacija internetu, norint išvengti FSB  ()

CŽA suteikia saugų kanalą nepatenkintiems Rusijos piliečiams teikti informaciją JAV tarnyboms ir pateikia instrukcijas, kaip tai padaryti, kad jų nesugautų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai naujas CŽA požiūris į karą Ukrainoje, siekiant pritraukti informaciją ir reaguoti į tuos žmones, kurie bandė susisiekti su CŽA nuo karo pradžios, teigia JAV pareigūnai, rašo „Washington Post“.

Instrukcijos skirtos „tiems, kurie jaučiasi priversti susisiekti su mumis dėl neteisingo Rusijos vyriausybės karo.

„Mūsų pasaulinė misija reikalauja, kad asmenys galėtų saugiai susisiekti su mumis iš bet kurios vietos“, – sakė CŽA atstovas.  

CŽA savo svetainėje pateikė išsamias instrukcijas, kaip naudotis „Tor“ interneto naršykle (kuri leidžia anonimiškai naršyti internete) ir virtualiais privačiais tinklais arba VPN. 

„Susirūpinę rusai bando atkreipti CŽA dėmesį, o mes norėjome suteikti galimybę saugiai su mumis susisiekti“, – sakė CŽA pareigūnas.  CŽA rekomenduoja ryšį per speciliai tam skirtą kanalą, daug saugesnį nei oficiali agentūros svetainė.

„Nesinaudokite savo namų ar biuro kompiuterio IP, susisiekdami su mumis“, – perspėja agentūra, nurodydama besidominčius piliečius teikti informaciją ir tam naudotis VPN, bet tik ne tuos, kurie yra Rusijoje ar Kinijoje.

Tie, kurie nori teikti informaciją, taip pat turi nurodyti savo vardą, pavardę, kilmės šalį, pareigas ir „kokią prieigą turite apie mūsų organizaciją dominančią informaciją“.  

 

Žvalgybos tarnybų veteranai teigė, kad toks būdas, kuriuo CŽA siūlo rusams saugią galimybę susisiekti su Amerikos tarnybomis, rodo, kad susidomėjusių potencialių naujokų yra labai daug.

„Tai ženklas, kad jie yra priblokšti žmonių, bandančių susisiekti su JAV žvalgybos tarnybomis mažiau saugiais būdais“, – sakė buvęs CŽA pareigūnas Johnas Sipheris.

„Su rusais, kurie nori suteikti informacijos, reikia elgtis labai atsargiai. FSB labai stipriai seks tokius žmones“, – sakė Maskvoje dirbęs buvęs CŽA pareigūnas Danas Hoffmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()